TOGB 1 (zon) - Sparta (AV) 1 uitslag 1-2

... (schot)
70'

19 augustus 2021 20:00

Onbekend

De R.V.&A.V. Sparta is het toernooi bij XerxesDZB begonnen met een 2-1 overwinning op TOGB. Alle 3 de doelpunten vielen in de tweede helft. De Spartanen lieten in deze wedstrijd zien dat 'Spartaan'20 uit' een incident is geweest.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen R.V.&A.V. Sparta en TOGB redelijk gelijk op. In het eerste kwartier waren er over en weer een aantal mogelijkheden om de score te openen. Een hoge voorzet van Kevin Jumelet werd door Robin van der Sman naast gekopt en even later zagen de Spartanen een inzet van de doellijn gehaald worden.

TOGB stelde hier enkele speldenprikjes tegenover. Het grootste gevaar kwam nog toen een combinatie werd afgesloten met een schot dat naast het doel van Michael Brongers ging. In de 22e minuut moest Damien Serrano zich noodgedwongen laten vervangen wat enkele positiewijzigingen opleverde.

Het spelbeeld bleef ongewijzigd. Een gelijk opgaande wedstrijd waarin de beste kans nog was voor Jay-Jay Gulpen die zijn schot gepakt zag worden door de doelman van TOGB. Zo werd met een 0-0 stand de rust bereikt onder het toeziend oog van ruim 20 Spartaanse supporters.

Kort na de rust bleek TOGB nog niet bij de les. Een verre uittrap van Michael kwam terecht bij Jordi de Zwart die de keeper het nakijken gaf, 1-0.  Reden genoeg voor TOGB om er nog een schepje bovenop te doen. Zij wisten Michael Brongers ondanks enkele goed uitgespeelde mogelijkheden echter niet te passeren.

In de 61e minuut was het Moises Navarro die de 2-0 aantekende. Wederom was het een diepe bal vanuit de achterhoede die werd gepromoveerd tot een mooi doelpunt, 2-0. Met inmiddels Daniel in het doel in plaats van Michael zette TOGB nog eens aan. Na een mislukt schot slaagde zij er in met een goede combinatie Daniel te passeren, 2-1.

Met nog een kwartiertje te spelen werd het spel nu behoorlijk rommelig. TOGB kreeg enkele mogelijkheden die niet werden verzilverd terwijl Sparta zich in deze fase moest beperken tot verdedigen.

Dit veranderde na het terugbrengen van Kevin Jumelet en Danny Abbing. R.V.&A.V. Sparta kreeg weer meer vat op de wedstrijd en het slaagde er zelfs in nog enkele kansen te krijgen. Helaas hadden Robin van der Sman en Jordi de Zwart het vizier in deze fase niet op scherp staan.

TOGB slaagde er ook niet meer in verandering te brengen in de stand. dat betekende een 2-1 overwinning voor R.V.&A.V. Sparta om het XerxesDZB toernooi mee te beginnen.

Aanstaande zaterdag om 14.30 uur wordt het XerxesDZB toernooi voortgezet met een wedstrijd tegen VOC. Zij verloren op deze avond van gastheer XerxesDZB. Dat betekent dat de R.V.A.V. Sparta in dit sterke deelnemersveld de kansen heeft om de toernooiwinst van vorig jaar te prolongeren.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Michael Brongers (67e Daniel van der Knijff), Kevin Jumelet, Arij van Bree, Yannick van der Sman, Danny Abbing (65e Redouan Hmida), Jay-Jay Gulpen (80e Danny Abbing), Jordy van Buren (Moises Navarro 46e), Lucas van Oeveren (80e Kevin Jumelet), Damien Serrano (22e Quinten Rietdijk), Jordi de Zwart, Robin van der Sman.