3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta verpletterd Strijen

De wedstrijd begon in een laag tempo. De Spartanen lieten Strijen voetballen tot halverwege de helft. Ondanks de geboden ruimtes kwam Strijen zelden echt door. Hun grootste gevaar was een kopbal die in de 10e minuut ver naast het doel van BJ Groenenboom verdween.

Een van de eerste aanvallen van de rood-witten was direct raak. Na een goede actie van Danny Langstraat maakte Jordi de Zwart in de 12e minuut de 1-0. Een voorsprong die het spelbeeld direct veranderde. In de 15e minuut werkte Jordi de bal over het doel na een prima voorzet van Danny Abbing.

Strijen kwam er even niet meer aan te pas en na 21 minuten stond het 2-0 door Jeremy Stork uit een assist van Lucas van Oeveren. Het was wel even schrikken dat Strijen kort hierna uit het niets de lat wist te raken.

Hierna pakte R.V.&A.V. Sparta het al snel weer op. Jeremy Stork zag zijn inzetten twee keer gestopt worden door de keeper van Strijen. Deze man was een van hun beste spelers en wist soms met kunst- en vliegwerk diverse Spartaanse goals te voorkomen.

Hij kon in de 40e minuut echter niet op tegen de harde diagonale knal van Jordy van Buren.

Zo kwam de rust met 3-0 omdat onder andere Danny Langstraat, Jordi de Zwart, Danny Abbing en Lucas van Oeveren hun inzet gekeerd zagen worden door de doelman. In de laatste minuut voor rust zagen we een vervelend opstootje nadat een verdediger van Strijen Jeremy een knal in zijn nek gaf. Dat leverde hem een terechte kaart op.

Twee minuten na de hervatting stond het 4-0 door Max Driessen. Hij schoot van ruim 20 meter afstand buiten bereik van de doelman binnen. In de 49e minuut werd Jeremy Stork onderuit gehaald in het strafschopgebied maar scheidsrechter Lochtenberg wilde van geen penalty weten.

Met 52 minuten op de klok werd het 5-0 door Jeremy na een assist van Jordi de Zwart. Het duo dat vandaag samen met Jordy van Buren de 3 J's vormde op het wedstrijdformulier. Het schijnt namelijk dat ze veel beter kunnen scoren dan dat ze kunnen zingen.

Na de 5-0 was het gespeeld en ging de zorgvuldigheid helaas maar wel begrijpelijk achteruit. Strijen was in het laatste half uur rijp voor de dubbele cijfers maar ze werden gespaard door R.V.&A.V. Sparta.

Wat we nog wel zagen was een poging tot omhaal van Max Driessen die over het doel ging. Jeremy Stork dacht de 6-0 te maken maar hij stond schijnbaar ergens buitenspel. Het was uitstel van executie want in de 64e minuut was het de net ingevallen Wouter van der Werff die de zesde goal maakte.

Even later was Wouter dicht bij zijn tweede goal maar nu wist de keeper Strijen weer eens te redden. Ook Jeremy Stork en Jordi de Zwart kregen de zevende goal nog niet in het doel van Strijen.

Na 80 minuten spelen kreeg Strijen een hele makkelijke strafschop cadeau van scheidsrechter Lochtenberg. De nemer faalde echter en schoot de bal huizenhoog over het doel.

In de 84e minuut zagen we de terugkeer van Kevin Jumelet. Na weken blessureleed mocht hij even mee doen. Het werd voor hem een mooie invalbeurt in de dying seconds van de wedstrijd.

Kevin had vervolgens bij een van zijn eerste acties een perfecte voorzet uitgedacht die hij panklaar wist te bezorgen bij Jeremy Stork die met de 7-0 zijn derde doelpunt in deze wedstrijd maakte.

Volgende week gaat de competitie verder met de derby Alexandria'66-R.V.&A.V. Sparta. Het team van voormalig Spartanen Ben Spork, Fred Muhlenbruch en Mathew van Kampen draait aanmerkelijk beter dan in de eerste maanden van de competitie. U bent  welkom om R.V.&A.V. Sparta te komen supporten.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Strijen: BJ Groenenboom, Jelano Tavares (46e min Damien Serrano(, Yannick van der Sman (84e Kevin Jumelet), Jim van Oeveren, Danny Abbing, Max Driessen (68e Moises Navarro), Jordy van Buren, Lucas van Oeveren (63e Wouter van der Werff), Danny Langstraat, Jordi de Zwart, Jeremy Stork.