3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Jeremy Stork schiet R.V.&A.V. Sparta naar periodetitel.

Op een druk bezocht Nieuw Terbregge kon de wedstrijd R.V.&A.V. Sparta-Neptunus Schiebroek op tijd beginnen. Bij een gelijkspel zouden de Spartanen de eerste periodetitel definitief op hun naam schrijven.

De wedstrijd begon slecht voor de Spartanen want Neptunus Schiebroek wist al in de 2e minuut te scoren. Een dieptepass werd te nonchalant verdedigd waarna er in de korte hoek gescoord kon worden, 0-1.

Na een kleine tien minuten nam R.V.&A.V. Sparta de wedstrijd in handen. Een aanval via Lucas van Oeveren werd onrechtmatig onderbroken waarna Jordi de Zwart zijn vrije trap maar net naast het doel zag verdwijnen.

Hierna bleef R.V.&A.V. Sparta dreigend en het kreeg na een kwartier spelen een strafschop. De goede pass van Danny Lanngstraat bereikte De Zwart die in het strafschopgebied middels een duw ten val werd gebracht. Jordi had geen moeite om de 1-1 achter de kansloze doelman te schieten.

Na de 1-1 bleef de thuisclub de bovenliggende partij zonder voor de rust nog te scoren. De doelman van Neptunus Schiebroek wist zijn team enkele malen te behoeden voor een achterstand in de wedstrijd.

De tweede helft was net begonnen toen het dit keer R.V.&A.V. Sparta was dat vroeg wist te scoren. Na een door Yannick van der Sman opgezette aanval was het opnieuw Jordi de Zwart die in de 48e minuut tot scoren bleek te komen, 2-1.

Neptunus Schiebroek leek na deze vroeg opgelopen achterstand rijp voor de definitieve K.O. maar de Spartanen drukte de wedstrijd nog niet door. Sterker rond de 60e minuut kwamen de gasten steeds beter in de wedstrijd.

Zij waren in deze fase scherper in de duels zonder daarbij goed te voetballen. Op basis van inzet en enthousiasme gekoppeld aan de mindere fase van R.V.&A.V. Sparta werd het in de 69e minuut zelfs 2-2. Op dat moment een verdiende stand.

Met nog bijna een half uur te spelen nam R.V.&A.V. Sparta het initiatief in handen. De druk op de verdediging van Neptunus Schiebroek werd opgevoerd. Kansen van onder andere Lucas van Oeveren, Jordy van Buren, Yannick van der Sman, Jeremy Stork en Jordi de Zwart konden met regelmatig kunst en vliegwerk worden verijdeld.

Een keer hadden de Spartanen pech toen scheidsrechter Geerlings een duidelijke handsbal in het strafschopgebied van Neptunus Schiebroek over het hoofd zag. Het was een van zijn weinige fouten in deze sportieve wedstrijd.

Met in de slotfase Damien Serrano en Yusuf Yildiz als extra impulsen op het veld bleef R.V.&A.V. Sparta zoeken naar de overwinning. Neptunus Schiebroek richtte zich inmiddels volledig op de counter en op tijdrekken.

Na ruim 93 minuten voetbal was het opnieuw R.V.&A.V. Sparta dat in de aanval kwam. In een vol strafschopgebied schoot de bal door waar de jarige Jeremy Stork de bal vol op zijn slof nam.

Diens diagonale schot sloeg als een scud raket tegen het net van het doel. Daarmee kreeg R.V.&A.V. Sparta de verdiende beloning voor de grote inzet in met name de slotfase van deze wedstrijd.

Twee minuten later floot scheidsrechter Geerlings de wedstrijd af en werd R.V.&A.V. Sparta de eerste  periodekampioen in deze klasse. Dit tot grote vreugde van vooral matchwinnaar Jeremy Stork

Na de wedstrijd bleef het nog lang onrustig op sportpark Nieuw Terbregge. Meer dan 150 spelers, stafleden, bestuursleden en supporters maakte er tot laat in de avond een mooi feestje van. Het was een mooie dag en avond.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VVGZ op het programma. Dit wordt opnieuw een interessante wedstrijd voor R.V.&A.V. Sparta. Het zal tevens het begin zijn van de tweede serie van precies 12 wedstrijden in deze klasse.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Neptunus Schiebroek: BJ Groenenboom, Jelano Tavares, Yannick van der Sman, Jim van Oeveren, Danny Abbing, Danny Langstraat (70e Damien Serrano), Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Max Driessen (88e Yusuf Yildiz), Jeremy Stork, Jordi de Zwart.