3066SH
ROTTERDAM
tel. 010-4211455

R.V.&A.V. Sparta begon de uitwedstrijd tegen Alexandria'66 met een gedwongen mutatie. Jelano Tavares werd vervangen door Damien Serrano. De rest van het elftal was na Strijen thuis ongewijzigd.

De wedstrijd begon met een vroege botsing voor Danny Langstraat die een tegenstander nogal lomp in het duel zag komen. Het was een van de vele overtredingen van Alexandria'66 wat hen al voor de rust diverse gele kaarten opleverde.

Voetballend was er eigenlijk niets te zien in het eerste kwart. Desondanks kwam Alexandria in de 26e minuut op voorsprong door een van richting gewijzigd afstandsschot, 1-0.

R.V.&A.V. Sparta had op dat moment een kans gehad die door Jordi de Zwart naast het doel werd gewerkt. Kort na de 1-0 moest keeper BJ Groenenboom redden op opnieuw een schot van afstand.

Aan de andere kant werden de Spartanen na de opgelopen achterstand langzaam wakker. Danny Langstraat wist de keeper te testen en Lucas van Oeveren zag een vrije trap van grote afstand uit de kruising worden getikt. Jordi de Zwart kopte nipt over uit een hoekschop van Lucas.

In de 34e minuut kreeg Alexandria'66 een strafschop die zij tot de 2-0 wisten te promoveren. Ze kregen niet heel veel kansen maar ze waren wel effectief op deze dag.

Aan de andere kant zag Jordy van Buren zijn inzet van de doellijn worden gehaald. Ook Danny Langstraat wist de bal niet in het doel te krijgen. Zo werd de rust met een 2-0 achterstand ingegaan.

Na de rust was de eerste kans voor de thuisclub. Een kopbal verdween over het doel van keeper BJ. In de volgende aanval werd de bal goed doorgekopt op Jeremy Stork die in de 54e minuut de 2-1 binnen wist te werken.

Twee minuten later in de 56e minuut wederom R.V.&A.V. Sparta in de aanval. Na een mooie voorzet kopte Jordi de Zwart de 2-2 binnen. Daarmee was de achterstand redelijk snel weggewerkt.

Helaas kwam Alexandria drie minuten later alweer op een voorsprong nadat er door de Spartanen verdedigend niet goed werd ingegrepen. 3-2.

Robin van der Sman kwam er hierna in voor Danny Langstraat waarmee R.V.&A.V. Sparta nu vol op de aanval ging spelen. Het leverde in de 68e minuut een duidelijke handsbal op van de thuisclub maar de scheidsrechter weigerde te fluiten voor een strafschop.

De gelijkmaker kon desondanks niet worden voorkomen. Jordi de Zwart maakte hem in de 70e minuut na een goede hoekschop van Lucas, 3-3. Hierna werd het voor Alexandria'66 overleven en proberen er via counters uit te komen.

Max Driessen zag zijn schot gepakt worden, invaller Robin van der Sman zag zijn poging van de lijn worden gehaald, Jordi de Zwart en Jeremy Stork werden van succes afgehouden en zo volgde de ene aanval op de andere.

Ondertussen moest de verdediging een paar keer ingrijpen bij uitvallen van Alexandria'66. Keeper BJ Groenenboom reageerde hierbij ook een paar keer goed op de diepe ballen die Alexandria'66 probeerde te lanceren.

Aanvoerder Yannick van der Sman was inmiddels de volgende die het doel van Alexandria'66 onder vuur nam zonder het gewenste resultaat. Jordi de Zwart werd in de 87e minuut onderuit gehaald in de 16 meter maar ook hier bleef het fluitsignaal uit.

De laatste kans kwam in de 92e minuut voor Jordi. Hij werkte de bal perfect af maar het doelpunt kon geen genade vinden. Korte tijd hierna werd de wedstrijd beëindigd en vroeg menigeen zich af wat hier allemaal gebeurd was op deze middag?

Voor de neutrale toeschouwer zal het ongetwijfeld een van de leukste wedstrijden van dit seizoen zijn wat we hier gezien hebben. Zuivere strafschoppen die om een of andere reden niet worden gegeven, buitenspelgoals, persoonlijke fouten, technisch mooie acties, scrimmages voor het doel. Je kan het zo gek niet bedenken of het was hier te zien.

De vele tientallen aanwezige Spartanen spraken er na de wedstrijd nog lang over na. Door deze inmiddels vaste supportersschare worden steeds meer uitwedstrijden eigenlijk halve thuiswedstrijden voor de R.V.&A.V. Sparta.

Volgende week staat er wederom een mooi affiche op het programma. R.V.&A.V. Sparta ontvangt de nummer 3 Nieuwerkerk. Deze wedstrijd op sportpark Nieuw Terbregge begint om 14.30 uur.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Alexandria'66: BJ Groenenboom, Damien Serrano, Jim van Oeveren (Yusuf Yildiz), Yannick van der Sman, Danny Abbing, Max Driessen, Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Danny Langstraat (65e Robin van der Sman), Jordi de Zwart, Jeremy Stork.