Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta ontving Alexandria'66 en won uiteindelijk met 4-3. Na een goede eerste helft maakte de Spartanen het zichzelf nog nodeloos moeilijk. Op twee van de drie tegengoals die geincasseerd werden is wel het een en ander aan te merken.

We beginnen met de eerste helft waarna R.V.&A.V. Sparta al snel scoorde maar deze goal afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Na zes minuten voetbal werd het toch 1-0 toen Jeremy Stork een goede pass door het centrum goed wist af te ronden. Vervolgens controleerde de elf van trainer Sukru Gozen de wedstrijd zonder veel moeite.

Na een klein half uur spelen was Lucas van Oeveren dicht bij de 2-0 maar zijn kopbal kwam niet in het doel uit. Een paar minuten later een voorzet vanaf de rechterkant waarna de doelman het schot van Jordi de Zwart wist te redden. Alexandria'66 wist hier op dat moment weinig tegenover te stellen.

In de 34e minuut werd het toch 2-0 toen Jordi de Zwart in balbezit kwam en geen moeite had om de keeper dit keer kansloos te laten. Een minuut later opnieuw een aanval dit keer over de linkerzijde. De bal komt uit bij Jordy van Buren die met een geplaatst schot de 3-0 wist te maken.

Daarna nog een kans op de 4-0 voor Lucas maar het bleef bij 3-0 waarna scheidsrechter Pieterman voor de rust floot. Na een eerste helft waarin Sparta's keeper BJ Groenenboom eigenlijk letterlijk geen redding heeft moeten maken en slechts wat verdwaalde voorzetten moest zien te vangen.

In de rust wisselde voormalig Spartaan Ben Spork diverse spelers bij Alexandria'66 wat te merken was op het veld. O.a. Yannick van der Sman, Jeremy Stork en Jordi de Zwart kregen stevige overtredingen te verwerken. Duidelijk werd zo al snel dat Alexandria'66 zich niet snel gewonnen ging geven.

Zij kregen het doelpunt waarna werd gezocht in de 69e minuut door een miscommunicatie in de verdediging. In zo'n situatie moet je veel rucksichtlozer zijn en de bal gewoon raken. Slechts vier minuten later werd het 3-2 door een afstandsschot dat in een keer binnen vloog. Zeven minuten voor tijd viel de 3-3 omdat een speler geheel vrijstaand kon inkoppen bij een hoekschop.

Alexandria'66 kreeg een enorme kans die werd gemist en daarna was het de R.V.&A.V. Sparta die de wedstrijd in de 91e minuut besliste door een mooie goal van baltechnicus Lucas van Oeveren. De verdediging werd in deze aanval goed uitgespeeld waarna er ook voor de keeper geen redden meer aan was.

Hoewel gescoord in blessuretijd ging scheidsrechter Pieterman hierna nog ruim tien minuten door. Het was uiteindelijk al half vijf voor hij er een definitief einde aan maakte.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Alexandria'66: Bj Groenenboom, Yusuf Yildiz, Yannick van der Sman (88e Jayson Candeia), Damien Serrano, Danny Abbing, Danny Langstraat, Moises Navarro (75e Max Driessen), Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Jordi de Zwart, Jeremy Stork.