Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Met een stevige wind dwars over het veld begonnen R.V.&A.V. Sparta en SVS aan de wedstrijd. Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd met het oog op de ranglijst.

Vroeg in de wedstrijd lieten de Spartanen de aanvallende intenties al zien. SVS beperkte zich vooral tot verdedigen en probeerde via de counter gevaarlijk te worden.

In de 4e minuut wist Jordi de Zwart de doelman te testen. Drie minuten later was het wel raak. Na een assist van Lucas van Oeveren maakte Danny Langstraat na 7 minuten spelen de 1-0.

Gedurende het vervolg van de eerste helft waren Lucas, Jordi de Zwart, Jordy van Buren en Jeremy Stork dichtbij de tweede goal, maar deze viel op soms wonderlijke wijze niet.

Tussendoor werd het spel mede door de harde wind wel een stuk minder. In het laatste kwartier voor rust kwam en vrijwel geen bal meer op de plaats waar hij bedoeld was.

De tweede helft begon met een wissel door hoofdtrainer Sukru Gozen. Jim van Oeveren bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Robin van der Sman die voor het eerst een hele helft mocht meespelen na zijn blessure.

Het spelbeeld veranderde er niet direct door. De Spartanen waren beter, maar verzuimde de score verder op te voeren. SVS hield zich ondertussen eigenlijk vooral bezig met commentaar op de scheidsrechter.

R.V.&A.V. Sparta ging door met kansen missen. Robin van der Sman, Danny Langstraat en Lucas van Oeveren slaagde er niet in de keeper te verschalken.

In de 71e minuut kwam Jordi de Zwart 1 op 1 voor de keeper niet tot scoren. Een minuut later kreeg SVS een zeldzame kans die zij wel wisten te maken, 1-1. Als je zelf niet scoort doet je tegenstander het wel is een oude wet.

Trainer Gozen reageerde direct en bracht Yusuf Yildiz voor Jelano Tavares. Daarmee ging hij nog meer op de aanval spelen met spoedig resultaat.

SVS kwam er niet meer uit en moest overtredingen gaan maken. In de 79e minuut kopte Yannick van der Sman raak uit een vrije trap, 2-1. Even later was zijn broer Robin dichtbij de 3-1, maar zijn kopbal verdween naast het doel van SVS.

In de 84e minuut wederom een 1 op 1 voor de keeper die deze keer wel werd afgemaakt door Jordi de Zwart, 3-1. In blessuretijd mistte hij nog een kans op de vierde voltreffer.

Alles bij elkaar een zeer verdiende overwinning waarbij Sparta het vooral zichzelf moeilijk maakte door te weinig te scoren.

Volgende week staat er weer een hele andere wedstrijd op het programma. Heinenoord uit is na de eerdere weliswaar iets geflatteerde thuisnederlaag van 1-5 een wedstrijd waar R.V.&A.V. Sparta zich positief zal willen bewijzen.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen SVS: BJ Groenenboom, Jelano Tavares (75e Yusuf Yildiz), Yannick van der Sman, Jim van Oeveren (46e Robin van der Sman), Damien Serrano, Max Driessen, Danny Langstraat, Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Jeremy Stork, Jordi de Zwart.