Capelseweg 31
2907XA
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4511125

De wedstrijd SVS-R.V.&A.V. Sparta is door de Spartanen  met 0-1 gewonnen. Lucas van Oeveren maakte het winnende doelpunt.

R.V.&A.V. Sparta begon redelijk aan de wedstrijd en zocht al vroeg de aanval. De eerste kans was een kopbal voor Jordi de Zwart maar de doelman van SVS kon redding brengen op zijn inzet. Na ruim een kwartier spelen kwam de eerste kans voor SVS maar doelman BJ Groenenboom, die vandaag zou uitgroeien tot de grote uitblinker,  liet zich niet verrassen.

Het vervolg van de 1e helft was er vooral veel strijd te zien maar beide teams wisten geen grote kansen te creëren.De circa zestig aanwezige Spartaanse supporters en de  SVS fans gingen net als de teams met 0-0 de rust in.

De toespraak van de trainers in de rust had een goede uitwerking. Twee minuten na de hervatting in minuut 47 kwam de bal via een mooie voorzet van Danny Abbing bij Jordi de Zwart die de bal klaar legde voor Lucas van Oeveren, 0-1.

SVS moest nu meer gaan doen in de wedstrijd en koos voor een meer opportunistische speelstijl. SVS kreeg enkele mogelijkheden zoals in de 53e minuut toen keeper BJ Groenenboom redding moest brengen op een Capels schot.
Onder leiding van Jordy van Buren wisten Yusuf Yildiz, Danny Abbing en jongeling Mehmet Kilic met regelmaat de aanvallen af te slaan.

In de 79e minuut kreeg een speler van SVS zijn tweede gele kaart en hij mocht dus iets vroeger gaan douchen van scheidsrechter Blaak. De vrije trap die volgde werd door Lucas van Oeveren ongeveer een half metertje naast het doel van SVS geschoten.

SVS ging met een man minder spelend in de laatste tien minuten toch op zoek naar een goal. In de 82e minuut kregen ze een grote kans maar de van dichtbij ingekopte bal werd fantastisch gered door BJ Groenenboom.

Nog een keer kwam R.V.&A.V. Sparta gevaarlijk in de aanval maar Danny Langstraat zag zijn schot eindigen in de handen van de keeper. In de slotfase was het opnieuw keeper BJ Groenenboom die als grote winnaar uit de strijd kwam na een situatie in de 89e minuut.

Met 93 minuten op de klok vond de scheidsrechter het genoeg en konden de Spartanen opnieuw een overwinning gaan vieren.

Volgende week zaterdag gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd op sportpark Nieuw Terbregge tegen Heinenoord, aanvang 14.30 uur.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen SVS: BJ Groenenboom, Yusuf Yildiz, Jordy van Buren, Mehmet Kilic, Danny Abbing, Max Driessen, Damien Serrano, Danny Langstraat (90e Mitchel Pennings), Jordi de Zwart, Lucas van Oeveren (90e Jayson Candeia), Moises Navarro