2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

R.V.&A.V. Sparta o12-1 flikt het weer en is voor de derde keer op rij kampioen!

Woensdag 27 maart 2024 stond een inhaalwedstrijd op het programma. Het was niet zomaar een wedstrijd, R.V.&A.V. Sparta o12-1 kon voor de derde keer op rij kampioen worden. Deze 3e fase van het seizoen was een pittige, waarbij de beste ploegen van onder 12 bij elkaar in de groep zaten. R.V.&A.V. Sparta o12-1 leed ook zijn eerste nederlaag van het seizoen in de eerste wedstrijd van deze 3e fase. Hierdoor moest R.V.&A.V. Sparta o12-1 hopen op punt verlies van de concurrenten en zelf alles winnen. Concurrentie liet punten liggen, waardoor R.V.&A.V. Sparta o12-1 het in de laatste wedstrijd in eigen hand had.

Vandaag was een beladen duel tegen middenmoter FC ’s Gravenzande o12-1. Bij aankomst op het complex van FC ’s Gravenzande was al merkbaar dat men ons het moeilijk ging maken. De wedstrijd vond plaats op een hobbelige ‘gras’ veld, met gaten in de grond en eigenlijk niet veilig genoeg was om daarop te spelen. Maar desondanks liet R.V.&A.V. Sparta o12-1 zich niet van de wijs brengen. Voorbereiding liep echter niet op rolletjes, een aantal spelers stond vast in het verkeer waardoor zij niet een volledige warming-up konden uitvoeren. Gelukkig beschikt R.V.&A.V. Sparta o12 over een sterke selectie in de breedte en konden twee spelers, Jens en Teun, vanuit het tweede elftal wederom meedoen.

R.V.&A.V. Sparta o12-1 begon sterk aan de wedstrijd met veelal balbezit en zoekende naar de opening. R.V.&A.V. Sparta o12-1 bleef 10 minuten lang aandringen, maar werd helaas niet beloond met een doelpunt. De sterk spelende Issam zorgde met zijn felheid en passing richting Teun voor gevaar, helaas stond de verdediging van FC ’s Gravenzande op zijn post en kon het een doelpunt voorkomen. Geheel tegen de verwachting in scoorde FC ’s Gravenzande, nadat keeper Naim tot verbazing van iedereen de bal in de voeten van de spits speelde, 1-0.

Ondanks de achterstand bleef R.V.&A.V. Sparta o12-1 opzoek naar de gelijkmaker, alhoewel er bij de trainer en het publiek enige spanning ontstond: ‘het zal toch niet…’. Maar R.V.&A.V. Sparta o12-1 heeft karakter getoond en ze streden voor wat ze waard waren. Op slag van rust werd een hele mooie aanval die over schijven ging. Issam speelde Sami K. in aan de rechterbuitenkant, Sami K. dribbelde naar binnen en passte de bal richting Samie O., die op magnifieke wijze een bewuste overstap maakte en hierdoor Teun vrij voor de keeper stond en snoeihard kon uithalen: 1-1.

Na rust hetzelfde spelbeeld, waarbij FC ’s Gravenzande over veel snelheid voorin beschikte en daardoor veel de diepte zocht. Maar Jayson en Gianni waren scherp genoeg om deze klus te klaren. Naim maakte zijn fout meer dan goed door op cruciale momenten pracht reddingen te verrichten. 10 minuten naar rust kreeg Issam een corner te nemen. Waar hij normaliter de bal altijd voorgeeft, besloot hij nu in te dribbelen en op fraaie wijze wist hij de keeper met een hoge boogbal te verrassen, 1-2.

De laatste 15 minuten waren zenuwslopend voor iedereen die R.V.&A.V. Sparta o12-1 een warm hart toedraagt. R.V.&A.V. Sparta o12-1 ging opzoek naar de 1-3, maar FC ’s Gravenzande gaf zich niet gewonnen en bleef opzoek naar de gelijkmaker. Dertig seconde voor het einde van de wedstrijd kreeg FC ’s Gravenzande een vrije trap. Tot grote opluchting spatte deze op de lat uiteen, waarna de verdediging de bal de diepte in kon schieten.

Meteen daarna volgde het eindsignaal en was de blijdschap en opluchting merkbaar bij spelers, staf en meegereisde supporters.
R.V.&A.V. Sparta o12-1 flikt het weer en is voor de 3e keer op rij de verdiende kampioen. Met 19 wedstrijden gespeeld te hebben in competitie verband wist R.V.&A.V. Sparta o12-1 er maar liefst 18 winnend af te sluiten!