3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta JO11 tegen Feyenoord BVO JO11 eindstand 4-2

R.V.&A.V. Sparta heeft Feyenoord BVO zaterdag hun eerste nederlaag van de competitie bezorgd. Vorige week nog werden de jongens van Excelsior BVO met een nederlaag naar huis gestuurd en in september werd al gewonnen van de jeugdopleiding van Sparta BVO.

De uitdaging was vooraf dus om de hattrick compleet te maken tegen de drie jeugdopleidingen van de BVO's. Zo kunnen we als trainers zien of onze jongens van R.V.&A.V. Sparta zich met dit soort tegenstanders kunnen meten.

Van R.V.&A.V. Sparta zijde begon de wedstrijd redelijk, echter waren we ook vandaag niet altijd zorgvuldig met onze uitgespeelde kansen. Het was voor rust een evenwichtige wedstrijd waarin Feyenoord op voorsprong kwam. Helaas kopte Elijah met een kopbal de bal in het eigen doel, 0-1.

Een paar minuten later kon Elijah dit ongelukkige moment wegpoetsen. Na een mooie solo over de as van het veld schoot hij met een bekeken schot de gelijkmaker binnen, 1-1.

Door een miscommunicatie en te slap ingrijpen kwam de bal via de kluts in de voeten van een Feyenoord speler die de 1-2 wist te scoren. Met deze stand werd ook de rust bereikt waarna iedereen zich klaar maakte voor de 2e helft van de wedstrijd.

Ook in deze wedstrijd speelde R.V.&A.V. Sparta na de rust imponerend. Legio kansen werden er nu uitgespeeld echter wisten de paal en de lat Feyenoord te behoeden voor een redelijk snelle gelijkmaker van de R.V.&A.V. Sparta.

De 2-2 hing in de lucht en het kon niet uitblijven dat deze er kwam. Sami Kaddouri maakte deze goal na goed overzicht bewaren van Ibo. Na de 2-2 trok R.V.&A.V. Sparta de wedstrijd nog meer naar zich toe wat ook leidde tot een aantal zeer dreigende aanvallen op het doel van Feyenoord.

Ilyes maakte de verdiende 3-2 en uiteindelijk was het slotakkoord voor de sterk spelende Sami Ouchane. Wederom was het Ibo die goed het overzicht hield en de bal terug wist te leggen op Sami, 4-2. Onze jongens gaan na deze speelronde in de tweede fase nu gedeeld aan kop.

Wat mogen we als R.V.&A.V. Sparta trots zijn op de huidige JO11 lichting, met spelers die zichzelf wekelijks weten uit te dagen en hierdoor nu ook de BVO teams de wil op weet te leggen!