3332LA
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6128193

De elftallen van VVGZ en de R.V.&A.V. Sparta maakten er gisteren een waar voetbalgevecht van waarbij beide teams vol voor de winst gingen.
Met de uiteindelijke 3-3 eindstand konden beide teams na 90 minuten en wat blessure tijd vrede hebben.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. In de 9e minuut werd het goede spel van VVGZ beloond met een doelpunt die op dat moment dik verdiend was.
De Spartanen kwamen echter deze tegenslag al snel te boven door in de 11e minuut de 1-1 op het scorebord te zetten. Een vlot lopende aanval werd keurig afgemaakt door Jeremy Stork.
Sparta bleef in het vervolg van de 1e helft de iets beter voetballende ploeg maar ook VVGZ bleef gevaarlijk in hun aanvalsspel.

Na een aantal goede Spartaanse aanvallen waarbij het vizier nog niet op scherp stond was het eindelijk in de 41e minuut toch raak. Opnieuw een prima Spartaanse aanval met als eindstation  Jordi de Zwart 1-2.

Ook na de rust was de openingsfase voor de thuisploeg. Het kopje thee had gezien hun aanvalsdrift goed gedaan en men ging met veel inzet op jacht naar de gelijkmaker. De 2-2 kwam er ook nadat een goed genomen vrije trap door een van de voorwaartsen van VVGZ verlengd kon worden. Keeper Bryce Groenenboom was op deze inzet kansloos.

Ook nu kon de thuiploeg niet lang genieten van hun doelpunt. Enkele minuten na hun gelijkmaker was het opnieuw raak voor de Spartanen. Een prima diep gegeven bal bal wist Jordi de Zwart te bereiken die twee verdedigers te slim af was en vervolgens de bal keurig binnen schoot 2-3.
Even leek het erop dat Sparta nu de wedstrijd defintief kon beslissen. Twee zeer goede kansen op de 2-4 volgden snel na de verkregen voorsprong maar helaas lukten het de Spartaanse aanvallers niet om deze te verzilveren.

De slotfase van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg. Er werd een heus slotoffensief ingezet waarbij de Spartanen met man en macht de voorsprong probeerden te verdedigigen. Ondanks diverse mogelijkheden voor de thuisploeg en met wat kunst en vliegwerk leek dit te gaan lukken.
Dat uiteindelijk de gelijkmaker toch viel uit een eigen doelpunt van de Spartanen was zuur maar voor de thuisploeg een zeer verdiend doelpunt.

Na enkele minuten blessuretijd bijgetrokken floot scheidsrechter van dienst de heer Steenbergen af voor het einde. Grote winnaar vandaag was het ruim opgekomen publiek die absoluut een heerlijke pot voetbal gezien hebben met veel passie, strijd en de wil om te winnen.

Volgende week zaterdag staat de volgende mooie wedstrijd in de 2e klasse F op het programma. R.V.&A.V. Sparta speelt dan op Nieuw Terbregge tegen de vv Spirit, aanvang 14.30 uur.