Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta heeft met 5-0 gewonnen van Slikkerveer. Met name in de eerste helft rolde de Spartanen hun tegenstander op met veel combinaties en enkele mooie goals.

Vroeg in de wedstrijd moest keeper Werkhoven van Slikkerveer al redding brengen op een schot van Moises Navarro. Een volgende aanval via de goed spelende Jeremy Stork werd door Jordi de Zwart net over het doel gekopt.

Slikkerveer wist in de eerste helft geen enkel gevaar uit te spelen wat R.V.&A.V. Sparta keeper BJ Groenenboom een rustige middag bezorgde. Aan de andere kant volgde de aanvallen elkaar op.

Na 22 minuten spelen viel de 1-0 toen een voorzet van Sparta door een verdediger van Slikkerveer in zijn eigen doel werd gewerkt. Zes minuten later in minuut 28 maakte Jordi de Zwart een knappe goal na een mooie voorzet van de sterk spelende rechtsback Yusuf Yildiz.

Slechts een minuut na de 2-0 besliste Jeremy Stork de wedstrijd vroegtijdig. Wederom werd een goede voorzet knap afgerond door een der Spartanen. Daarmee was het nog niet gedaan voor de rust.

Met 42 minuten op de klok was het opnieuw een voorzet van Jeremy die via Jordi terecht kwam bij Max Driessen die de 4-0 ruststand binnen schoot. Kort hierna vondt scheidsrechter Dingemans het tijd voor een rustpauze op het deze keer zeer zonnige sportpark Nieuw Terbregge.

De tweede helft begon met een dubbele wissel van trainer Sukru Gozen. Danny Abbing en Moises Navarro werden vervangen door Ismael Adsalmis en Jayson Candeia. Het leverde weinig verandering op in het spelbeeld waar R.V.&A.V. Sparta op alle fronten beter bleek dan tegenstander Slikkerveer.

In het tweede bedrijf kregen onder andere Ismael Adsalmis en Jeremy Stork kansen voor Lucas in de 53e minuut zijn eerste voltreffer van deze middag afgekeurd zag worden. Later in de wedstrijd kopte Lucas een voorzet rakelings langs het doel van Slikkerveer.

Ook Jayson Candeia kwam als invaller tot enkele goede individuele acties maar hij wist zijn acties steeds net niet te verzilveren. Met iets meer geluk had hij vandaag twee of drie keer kunnen scoren.

Na de diverse gemiste kansen en een afgekeurd doelpunt werd het toch 5-0. Lucas van Oeveren schoot in de 80e minuut een vrije trap achter de kansloze doelman. Daarna waren Ismael Adsalmis, Jordi de Zwart en Jayson Candeia dicht bij het zesde doelpunt dat niet meer zou vallen.

In de slotfase wist Slikkerveer eigenlijk voor het eerst een paar keer serieus in de buurt van BJ Groenenboom te komen. De Spartaanse doelman had echter weinig moeite met de schoten van de Slikkerveerse voorwaartsen.

Zo eindigde deze overigens sportieve wedstrijd in een mooie 5-0 overwinning voor R.V.&A.V. Sparta.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Slikkerveer: BJ Groenenboom, Yusuf Yildiz, Damien Serrano (75e nummer Chris Duncan), Jordy van Buren, Danny Abbing (46e Ismael Adsalmis), Danny Langstraat, Max Driessen (81e Kell Rietbroek), Lucas van Oeveren, Jeremy Stork, Jordi de Zwart, Moises Navarro (46e Jayson Candeia)