FC Dordrecht O18 - Sparta (AV) JO18-1 uitslag 3-3

J. Cruz

Jeugdhome FC Dordrecht

FC Dordrecht JO18-1 tegen R.V.&A.V. Sparta JO18-1 eindstand 3-3

We speelden dit weekend tegen een uitstekende ploeg. Je ziet dat bij ons de meeste spelers nog nieuw zijn op dit niveau en daardoor hadden een aantal spelers last van wat spanning.

De eerste helft was best zwaar. De 1-0 viel uit een schot van 25 meter wat eigenlijk gekraakt moet worden. Ondanks dat hebben we altijd het gevoel gehad dat we de kwaliteiten hebben om tegen deze tegenstander terug te komen in de wedstrijd.

Met een fantastisch uitgevoerde boogbal maakte wij hierna de gelijkmaker 1-1 waarna een speler van FC Dordrecht met twee gele kaarten mocht gaan douchen.

Nog voor de rust komen we op een 1-2 voorsprong uit een vrije trap. Echter wordt het doelpunt afgekeurd wegens twijfelachtig vermeend buitenspel. De beelden zullen dit definitief moeten uitwijzen.

In de rust hebben de trainers van R.V.&A.V. Sparta er bij de spelers op gehamerd om volgens het afgesproken tactische plan te blijven spelen. FC Dordrecht bleek een fitte tegenstander.

Zij trainen 4 a 5 keer in de week en dat zag je terugkomen op het veld. Er liepen bij hun een paar heerlijke voetballers bij, eerlijk is eerlijk.

Uit een van onze schakelmomenten maken wij echter de 1-2 terwijl FC Dordrecht veelvuldig in de aanval was. Hierna maken zij de 2-2 en ook de 3-2 waarna wij onze mannen een groot compliment moeten maken.

We bleven geloven en strijden wat kort voor het eindsignaal werd beloond met de gelijkmaker voor R.V.&A.V. Sparta, 3-3. Zo pakken we dan vier van de zes punten tegen de ploeg die er in onze divisie qua niveau eigenlijk wekelijks ruimschoots bovenuit steekt.

Van wedstrijden tegen dit soort tegenstander groeit deze groep enorm. We blijven met R.V.&A.V. Sparta JO18-1 strijden voor promotie met volgende week weer een kraker voor de boeg