ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Maandag 26 september 2022 speelde de R.V.&A.V. Sparta O23 de vierde competitiewedstrijd thuis tegen EMM’21 O23.

Om 20:08 volgt de aftrap op een bij vlagen nat Nieuw Terbregge.

Het belooft vanaf de aftrap een spannende wedstrijd te worden, mede omdat de snelle en natte grasmat de bal laat doorschieten. Tevens zijn beide ploegen in deze wedstrijd wat slordig waardoor het balbezit geregeld van ploeg wisselt.

De eerste kansen zijn voor de gasten van EMM’21 uit Roelofarendsveen als zij in zowel minuut 6 als minuut 11 een schotkans krijgen, welke geblokt worden door de R.V.&A.V. Sparta O23 verdedigers.

In minuut 18 de eerste kans voor de R.V.&A.V. Sparta O23, Angelo Lopes speelt Raydell Apostel aan, die zichzelf vrijspeelt en kan schieten, zijn inzet mist de kracht en richting om gevaarlijk te worden.

In minuut 28 neemt EMM’21 O23 de voorsprong als de bal op de rand van het strafschopgebied wordt ingeschoten in de hoek. Zo is de stand 0-1.

Hierna golft het spel op en neer zonder gevaar voor het doel.

In minuut 42 een uitbraak van EMM’21. De aanvaller gaat richting keeper Fabian Vis die in het 1 op 1 duel de aanvaller de baas is en redding brengt op zijn inzet.

In minuut 43 ontvangt Angelo Lopes de bal, hij maakt zijn actie en schiet in de bovenhoek binnen voor de 1-1 tussenstand, wat tevens de ruststand wordt.

Na rust veelal hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft.

In minuut 67 een kans voor EMM’21 O23 bij een uitbraak, de schotpoging in kansrijke positie wordt overgeschoten.

In minuut 68 een schotkans voor Angelo Lopes, de EMM’21 keeper pareert zijn inzet op het doel.

In minuut 71 krijgt invaller Vinay Mangroo de bal voor zijn voeten en zijn uithaal van 20 meter gaat via de binnenkant paal erin. Zo is de stand 2-1 in het voordeel van de R.V.&A.V. Sparta O23.

In de fase hierna zet EMM’21 aan. Zo is het in zowel minuut 71 als minuut 78 aan keeper Fabian Vis te danken, dat door zijn reddingen, de stand 2-1 blijft.

In de slotfase zet de R.V.&A.V. Sparta O23 nog aan om een doelpunt te maken.

Zo schiet in minuut 87 Angelo Lopes over in kansrijke positie.

In minuut 92 speelt Angelo Lopes in op Yusuf Yildiz, die op de keeper afgaat, en laatstgenoemde brengt knap redding op zijn schot.

In minuut 93 volgt de beslissing als invaller Gianno Soares Semedo de bal breedspeelt, Yusuf Yildiz laat deze in buitenspelpositie slim lopen, achter hem duikt Angelo Lopes op. Die speelt zichzelf vrij en schiet de bevrijdende 3-1 binnen.

Kort hierna fluit de scheidsrechter af en zo eindigt deze wedstrijd na een 1-1 ruststand in een 3-1 overwinning voor de R.V.&A.V. Sparta O23.

Aanstaande zaterdag gaat de R.V.&A.V. Sparta O23 de degens kruisen met ARC O23, in Alphen aan den Rijn staat de aftrap gepland om 12:15.