Scheidsrechter

W.J. Boer

Accommodatie

Sportpark Nieuw Vreelust

Zaterdag 19 februari 2022 , de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie voor de R.V.&A.V. Sparta O23, uit bij FC Maense O23.

Om 14:40 is de aftrap op Nieuw Vreelust,  met de wind recht over het veld heen.

In de 3e minuut waagt een van de Maense O23 spelers een poging van ruim 35 meter. Zijn poging eindigt in de handen van keeper Daniël Lijtsman.

In de 4e minuut een mooie steekpass van Sidi Jalloh die zo Achraf Dahri vrijspeelt voor de keeper. Achraf Dahri omspeelt de keeper en ziet de bal weggewerkt worden door een van de Maense O23 verdedigers voor hij kan binnenschieten.

In de 5e minuut een schrikmoment als Ilias El Fargougui verkeerd terechtkomt en de wedstrijd niet kan vervolgen. Zijn vervanger is Yusuf Yildiz.

Na 20 minuten te hebben stilgelegen gaat de wedstrijd verder.

In de fase die volgt heeft de R.V.&A.V. Sparta O23 het meeste balbezit, kansen ontstaan er niet.

In de 18e minuut een dieptepass van Mick Nooteboom op Yusuf Yildiz, die de bal mee naar binnen neemt en zijn geplaatste schuiver in de verre hoek is de keeper te machtig, en zo wordt het 0-1.

In de 28e minuut een mooie aanval van de R.V.&A.V. Sparta O23 als Sidi Jalloh middels een dieptebal Sobhan Ibrahimi wegstuurt, de voorzet die volgt kan door Richeldo Sno net niet vol genoeg geraakt worden om doelgevaar op te leveren.

In de 31e minuut wederom een mooie steekpass van Sidi Jalloh die Bekir Bulut voor de keeper zet, de keeper omspeelt en binnenschuift voor de 0-2 tussenstand.

In de 32e minuut een indraaiende corner van Maense O23. Deze wordt goed gepareerd door keeper Daniël Lijtsman.

In de 33e minuut een afvallende bal uit een Maense O23 corner. De aanvaller krijgt de bal voor zijn voeten en schiet de 1-2 binnen.

In de 36e minuut een counter van Maense O23. De aanvaller krijgt net buiten de 16 de bal voor en neemt deze ineens op zijn schoen en de bal vliegt binnen. Zo staat het ineens 2-2.

De R.V.&A.V. Sparta O23 wordt achteruit gedrongen en Maense O23 krijgt een schotkans. Keeper Daniël Lijtsman kan met de voet redding brengen.

In de 39e minuut een duwfout van R.V.&A.V. Sparta O23 zijde in het strafschopgebied en dit resulteert in een strafschop tegen. De strafschop wordt benut en zo wordt het 3-2 voor Maense O23.

Zo wordt er gerust met een 3-2 achterstand voor de R.V.&A.V. Sparta O23.

In de 52e minuut de volgende tegenvaller als Bekir Bulut niet verder kan. Aangezien er geen vervanger meer is moet de R.V.&A.V. Sparta O23 met 10 man verder.

Echter creëert de R.V.&A.V. Sparta O23 een aantal kansen op de gelijkmaker.

Zo is het in de 53e minuut goed doorgaan aan de zijkant van Sidi Jalloh en zijn goede voorzet eindigt bij Malik Bakboord die zijn kopbal net voorlangs ziet gaan.

In de 56e minuut de volgende R.V.&A.V. Sparta O23 aanval. Sidi Jalloh geeft goed mee aan Sobhan Ibrahimi, zijn voorzet kan geen aanvaller bereiken.

Terwijl de R.V.&A.V. Sparta O23 met 10 man op zoek is naar de gelijkmaker is het in de 58e minuut een counter van Maense O23.

De voorzet van de zijkant kan door de aanvaller die vrijstaat binnengetikt worden en zo wordt het 4-2.

De R.V.&A.V. Sparta O23 blijft de aanval zoeken zo is het in de 61e minuut balverlies van Maense O23 zijde en Sidi Jalloh kan richting de keeper gaan. Laatstgenoemde weet met zijn voeten de poging onschadelijk te maken.

De R.V.&A.V. Sparta O23 moet waakzaam blijven voor de counter van Maense O23.

Zo kan in de 62e minuut een van de buitenspelers richting het doel van keeper Daniël Lijtsman, die in het 1 tegen 1 duel de aanvaller de baas is en redding brengt.

In de 66e minuut de volgende mogelijkheid  voor de R.V.&A.V. Sparta O23. Achraf Dahri speelt 2 tegenstanders uit, komt voor de keeper, echter geeft deze zich niet gewonnen als Achraf Dahri probeert hem te omspelen.

In de fase die volgt gaat het spel op en neer zonder kansen voor beide doelen.

In de 80e minuut een dubbele tegenvaller.

Sobhan Ibrahimi wordt geraakt door de drukzettende tegenstander en blijft geblesseerd achter, de scheidsrechter laat doorgaan, Maense gaat door en vanuit de aanval wordt het 5-2. Helaas heeft Sobhan Ibrahimi te veel last om door te kunnen gaan en zo moet de R.V.&A.V. Sparta O23 verder met 9 man.

Hierna kan de R.V.&A.V. Sparta O23 aanvallend geen vuist meer maken en in de slotfase mist Maense O23 na een handsbal nog een strafschop.

Zo eindigt de wedstrijd na een 3-2 ruststand, in een 5-2 eindstand en zo wordt de laatste wedstrijd verliezend afgesloten.