3181HT
ROZENBURG ZH
tel. 0181-213785

Deze keer stond voor de Spartaanse groep supporters een bezoek aan Rozenburg op het programma. R.V.&A.V. Sparta was aan de stand verplicht om bij de vv Rozenburg te winnen. Zoals vaak ging dat op het veld stroever dan je zou verwachten.

Het team van hoofdtrainer Robert Verbeek kreeg een tegenstander tegenover zich die vooral wilde tegen houden. Gevolg hiervan was dat er over de eerste helft feitelijk weinig te melden viel. Het voetbaltempo was veelal te laag.

Ondanks dit gegeven kregen de Spartanen enkele kansen om op voorsprong te komen. Sven Bout werkte een voorzet vanaf rechts naast de goal, de kopbal van Robin van der Sman ging net naast het doel en ook Jordy van Buren wist de doelman voor de rust niet te verschalken.

Een keer werd er wel gescoord. Robin van der Sman kopte in de 40e minuut een hoekschop goed achter de keeper. Helaas werd dit op het oog zuivere doelpunt om discutabele reden afgekeurd. Keeper Daniel van der Knijff van R.V.&A.V. Sparta kreeg voor rust twee trainingsballen die hij resoluut wist te pakken.

De tweede helft begon met een dubbele wissel bij Sparta. Moises Navarro en de van een lange blessure terugkerende Danny Abbing werden vervangen door Lucas van Oeveren en Redouane Hmida. Lucas zag na drie minuten zijn eerste schot helaas al naast het doel van Rozenburg verdwijnen.

In de 57e minuut kreeg R.V.&A.V. Sparta een vrije trap voor Lucas die door de doelman nog maar net kon worden weggetikt. Met Danny Langstraat in het laatste half uur op het veld voor Arij van Bree namen bij Rozenburg de krachten zichtbaar verder af.

Nog een keer kwam de thuisclub in de buurt van een doelpunt toen een rebound van dichtbij over het doel werd gekopt. Voor de rest bleef het spelbeeld ongewijzigd. R.V.&A.V. Sparta kreeg wat mogelijkheden in de personen van Robin van der Sman en Lucas van Oeveren voor het 0-1 werd.

We schreven de 72e minuut toen een verdediger van Rozenburg een onnodige overtreding maakte in het strafschopgebied en de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. De supporters vielen zo wat collectief van hun stoel af want zo vaak krijgt R.V.&A.V. Sparta natuurlijk geen strafschop mee.

Jordy van Buren schoot de strafschop perfect in de hoek en zo kwam de 0-1 dan toch op het scorebord te staan. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk vrijwel afgelopen want Rozenburg kon geen vuist maken voorin.

Helemaal klaar was het toen Lucas van Oeveren in de 78e minuut een combinatie goed wist af te ronden voor de 0-2 op het scorebord. Bijna werd het nog 0-3 in de 87e minuut maar dit mooie afstandsschot spatte op de lat uiteen.

Een verdiende overwinning voor de R.V.&A.V. Sparta. Volgende week zaterdag staat er een thuiswedstrijd tegen CION op het programma. U bent dan welkom om de Spartanen te komen supporten.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Rozenburg: Daniel van der Knijff, Kevin Jumelet, Steven Tuns, Jay Jay Gulpen, Danny Abbing (46e Redouane Hmida), Arij van Bree (60e Danny Langstraat), Moises Navarro (46e Lucas van Oeveren), Sven Bout, Damien Serrano, Jordy van Buren, Robin van der Sman.