Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Met een aangename buitentemperatuur op de thermometer begonnen R.V.Â.V. Sparta en Deltasport aan de wedstrijd. Voor beide teams stond iets op het spel gezien de stand op de ranglijst.

De Spartanen begonnen goed en zagen in de 3e minuut een schot van Jordi de Zwart op het laatste moment geblokt worden door een verdediger. Deltasport stelde er in aanvallende zin weinig tegenover. Hun enige momenten in de eerste helft waren twee schoten die enige richting mistte.

Na een goede actie kwam Jordy van Buren in een gevaarlijke positie. Helaas was zijn schot een prooi voor een verdediger. Na 17 minuten spelen lukte het ook Lucas van Oeveren niet om tot scoren te komen. Zijn schot ging over het doel.

In de 21e minuut weer een mooie aanval die door Sven Bout perfect werd afgerond. Het doelpunt werd ten onrechte afgekeurd want van buitenspel was hier absoluut geen sprake. Je kan er tegenwoordig bijna wekelijks op wachten dat er onterecht buitenspel wordt gegeven bij goals.

Het vervolg van de eerste helft vlakte nogal af. R.V.&A.V. Sparta had het meeste balbezit tegen een tegenstander die vooral verdedigde. Helaas ging dit bij Deltasport met veel agressie. Zoals bijvoorbeeld in de 43e minuut toen Sven rond de middellijn een behoorlijke trap te verwerken kreeg.

De scheidsrechter kon niets anders dan hier minimaal geel te geven. Toen er vervolgens ook nog werd geprotesteerd door de dader was het twee keer geel en dus rood. Kort hierna kreeg Robin van der Sman een grote kans op de 1-0 maar hij besloot hier de bal af te spelen waar hij zelf had moeten schieten.

Zo werd het rust met een 0-0 stand. De tweede helft begon met een snelle 0-1 tegen de veldverhouding in. R.V.&A.V. Sparta kreeg hierna binnen vijf minuten drie goede mogelijkheden om te scoren. Jordi de Zwart (kopbal), Arij van Bree (schot) en Lucas van Oeveren (schot) hadden geen geluk.

In de 52e minuut bracht hoofdtrainer Robert Verbeek jongeling Terick Monsanto in het veld voor Arij van Bree. Twee minuten later wederom een aanval van R.V.&A.V. Sparta die dit keer via Jordi de Zwart de 1-1 liet aantekenen op het scorebord.

Na een uur spelen een hoekschop voor R.V.&A.V. Sparta vanaf de rechterkant. De bal werd richting het doel geplaatst en daar door een speler van Deltasport met de arm beroerd. De scheidsrechter vondt dit gegeven onvoldoende reden om hier een strafschop aan R.V.&A.V. Sparta te geven. We hebben ze al voor minder tegen gekregen.

Zo brak toen de 64e minuut van deze wedstrijd aan. Bij opnieuw een aanval van de Spartanen werd Robin van der Sman aan zijn hoofd geraakt. De scheidsrechter beoordeelde dit als ernstig gevaarlijk spel en gaf de dader nu terecht direct rood.

Helaas vondt deze speler het hierna nodig om de arbitrage ernstig te bedreigen waarop de scheidsrechter na een afkoelingsperiode van enkele minuten besloot de wedstrijd dan maar definitief te staken.

R.V.&A.V. Sparta moet in zo'n situatie uiteraard de beslissing van de scheidsrechter respecteren. Duidelijk is daarbij voor alle aanwezigen dat R.V.&A.V. Sparta zich steeds correct heeft gedragen zoals na de wedstrijd ook door de scheidsrechter is bevestigd.

Volgende week zaterdag wacht voor R.V.&A.V. Sparta de uitwedstrijd bij vv Rozenburg. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt voor deze wedstrijd. Uiteraard zullen hierbij ook weer de nodige supporters aanwezig zijn.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Deltasport: Daniel van der Knijff, Kevin Jumelet, Steven Tuns, Jay Jay Gulpen, Damien Serrano, Arij van Bree (53e Terick Monsanto), Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Sven Bout, Jordi de Zwart, Robin van der Sman.