Capelseweg 31
2907XA
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4511125

R.V.&A.V. Sparta heeft de laatste competitiewedstrijd met 2-3 gewonnen bij SVS. Tevens werd door beide teams nog diverse malen het aluminium geraakt. De thuisclub deed verder alles om een beter resultaat te behalen maar moest uiteindelijk de meerdere erkennen in R.V.&A.V. Sparta.

Het was redelijk druk op het terrein van SVS. De supporters, onder wie Ronald Lengkeek en circa honderd andere Spartanen, zagen in de beginfase twee teams die er vol op gingen. Dit echter vooral op het middenveld. Het aantal gevaarlijke momenten voor de twee doelen was in deze fase minimaal.

SVS deed de eerste schotpoging die hoog over het doel van Daniel van der Knijff verdween. Een paar minuten later kreeg Moises Navarro de bal aangespeeld op de linkerzijde en hij liet de doelman van SVS kansloos met een schitterende boogbal van buiten het strafschopgebied, 0-1.

Twaalf minuten later in de 27e minuut een goed lopende aanval van R.V.&A.V. Sparta die Jordy van Buren 1 op 1 met de keeper wist te zetten. Helaas wist deze een Sparta doelpunt te voorkomen.

In de 31e minuut stond R.V.&A.V. Sparta met z'n tienen omdat Danny Langstraat zich moest laten behandelen aan een bloedende hoofdwond. Dit stelde SVS in de gelegenheid om de paal te raken en in de rebound de 1-1 te scoren. Hierna kwamen zij aangevuurd door hun trainer beter in de wedstrijd.

De laatste zes minuten van de eerste helft brachten diverse kansen. Jordi de Zwart zag in de 39e minuut zijn kopbal net naast het doel verdwijnen. Daniel liet zijn kwaliteiten zien bij een schot van SVS. Kort daarna zorgde matig verdedigen voor de 2-1 waarna Jordy van Buren mistte na een goede pass van Lucas van Oeveren.

Vroeg in de tweede helft kreeg R.V.&A.V. Sparta een vrije trap. Lucas schoot deze bal vanaf een kleine twintig meter onhoudbaar achter de doelman wat de 2-2 op het scorebord bracht.

Met nog een half uur te spelen beperkte de thuisclub zich steeds meer tot verdedigen en proberen te counteren. Moises Navarro zag zijn schot maar net uit de bovenhoek getikt worden door de keeper. ook Lucas van Oeveren vondt de doelman drie keer op zijn weg. Aan de andere kant etaleerde ook Daniel nog een keer zijn kwaliteiten.

Inmiddels zijn we in de 75e minuut. Het moment waarop Jordi de Zwart de lat raakte waarna Kevin Jumelet ook het aluminium raakte in de rebound. De Spartaanse druk op de verdediging nam in deze fase met de minuut toe. SVS zette in deze fase alle beschikbare zeilen bij.

Dit bleek echter onvoldoende voor ze. We schrijven inmiddels de 82e minuut. Een schot van Moises Navarro raakte de paal waarna de rebound voor Kevin Jumelet was, 2-3. Met in de slotfase Danny Abbing in plaats van Moises Navarro werd de wedstrijd hierna vrij eenvoudig uitgespeeld.

Als gevolg van de diverse andere uitslagen zal dit seizoen langer worden. Dat betekent dat er aanstaande zaterdag zal worden gespeeld in de eerste ronde van de nacompetitie tegen HVC'10
U krijgt zo snel mogelijk bericht waar dit gaat gebeuren aangezien sportcomplex Nieuw Terbregge gesloten is. Het zal een beschikbaar sportpark in Rotterdam worden.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen SVS: Daniel van der Knijff, Kevin Jumelet, Steven Tuns, Jay Jay Gulpen, Redouane Hmida, Danny Langstraat, Sven Bout (65e Jelano Tavares), Jordy van Buren, Moises Navarro (82e Danny Abbing), Jordi de Zwart, Lucas van Oeveren.