Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Op het zonnige terrein van vv Strijen moest R.V.&A.V. Sparta de drie punten gaan pakken. Enige tientallen Spartanen zagen in de eerste helft een wedstrijd op een doel. Het doel van de voetbalvereniging Strijen wel te verstaan.

De thuisclub onder leiding van voormalig Sparta speler en trainer Geert Meijer kreeg in de 41e minuut welgeteld een kans toen de bal ruimschoots over het doel van Daniel van der Knijff werd geschoten. Voor de rest was het een constante belegering van de Strijense defensie.

Robin van der Sman, Moises Navarro, Sven Bout, Jordi de Zwart, Lucas van Oeveren en Danny Langstraat kregen de kansen die op soms miraculeuze nog geen doelpunten opleverde. Het zat ook niet mee toen Robin van der Sman na 32 minuten zijn mooie afstandsschot op de lat zag eindigen. De keeper was daar kansloos geweest.

In de 43e minuut leek R.V.&A.V. Sparta na een goede aanval op 0-1 te komen. Het doelpunt van Lucas van Oeveren werd naar het oordeel van velen onterecht afgekeurd. Daarmee hebben we weer een bijzonder feitje weet de man van de statistieken. Het was in de lopende competitie al het tiende doelpunt van R.V.&A.V. Sparta dat op op zijn minst discutabele grondslag werd afgekeurd.

Gevolg was dat de rust met 0-0 werd bereikt waar Strijen niets te klagen zou hebben gehad als de ruststand 0-3 of 0-4 was geweest. De grote vraag in de rust was dan ook hoe lang houdt Strijen de nul in de tweede helft? Dat bleek nogal mee te vallen in de Strijense zon.

Na een schot van Lucas (over) werd het in de 52e minuut 0-1. Een goede actie over rechts van Robin van der Sman werd door wie anders dan Jordi de Zwart beheerst afgemaakt. In het vervolg kreeg R.V.&A.V. Sparta nog een aantal mogelijkheden die niets opleverde. Zo bleef het dus nog lang spannend.

In de laatste 25 minuten probeerde Strijen nog met veel lange ballen en opportunisme gevaarlijk te worden. De Spartaanse verdediging had hier op een enkel schoonheidsfoutje na weinig problemen mee. Aan de andere kant kwam er steeds meer ruimte die helaas slecht benut werd. Vooral de laatste pass was te onnauwkeurig.

Met Tereck Monsanta, Arij van Bree en Guillermo Williams als invallers werd de wedstrijd uitgespeeld. De beide jongelingen kregen nog kansen om te scoren maar uiteindelijk was het in de blessuretijd weer een hele mooie actie van Robin van der Sman die Jordi de Zwart in staat stelde met een hele mooie goal de 0-2 te maken. Niet lang daarna floot scheidsrechter Pekaar voor het definitieve eindsignaal.

Aanstaande dinsdagavond om 20.00 uur staat de volgende wedstrijd op het programma. Op sportpark Nieuw Terbregge is het dan R.V.&A.V. Sparta-Hellevoetsluis. Uiteraard bent u dan allemaal welkom om de mannen van R.V.&A.V. Sparta te komen supporten in de jacht op het derde kampioenschap op rij van de zaterdagcompetitie 2e klasse D district West 2.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Strijen: Daniel van der Knijff, Kevin Jumelet, Steven Tuns, Jay Jay Gulpen, Damien Serrano, Danny Langstraat (82e Guillermo Williams), Moises Navarro (68e Tereck Monsanta), Sven Bout, Lucas van Oeveren (68e Arij van Bree), Jordi de Zwart, Robin van der Sman.