Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Na de wat ongelukkige start van de competitie waren de Spartanen toe aan een overwinning. Deze kwam er ook door een regelmatige 4-0 eindstand te behalen tegen Strijen.

In de najaarszon had de selectie van hoofdtrainer Robert Verbeek vanaf de eerste tot de laatste minuut het roer stevig in handen. Het Strijen van voormalig Jong Sparta trainer Geert Meijer richtte zich geheel op de verdediging.

Vroeg in de wedstrijd moest Jelano Tavares zich reeds noodgedwongen laten vervangen. Zijn vervanger in de verdediging werd de jonge Quinten Rietdijk.

R.V.&A.V. Sparta speelde aan de hand van de uitblinkende Jordy van Buren en de dynamische Kevin Jumelet voor rust in een vrij laag tempo. Dit gaf de geel-zwarte gasten de gelegenheid om de schade tot in de tweede helft nog wel beperkt te houden.

De ruststand werd 'slechts' 1-0 omdat Jordy van Buren in de 9e minuut een vrije trap van Danny Langstraat precies in de hoek kopte. Hiermee liet hij de doelman van Strijen geheel kansloos.

Kevin Jumelet, Robin van der Sman en Jordi de Zwart slaagde er voor rust helaas nog niet in om een tweede treffer op het scorebord te krijgen. Aan de overkant kreeg Daniel van der Knijff nauwelijks iets te doen. Bij een incidentele kans van Strijen kort voor rust lag hij echter prima in de baan van het schot.

In de tweede helft zakte de gasten steeds verder weg. Zeker toen Jordi de Zwart in de 54e minuut na een handsbal de 2-0 binnen schoot. Slechts twee minuten later kwam de 3-0 er aan van de voet van Robin van der Sman.

Hiermee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Bij de R.V.&A.V. Sparta werd hierna nog diverse malen gewisseld. Desondanks bleef het regelmatig gevaarlijk worden voor het doel van Strijen maar helaas werden die mogelijkheden niet zo goed uitgespeeld.

Zo kwam het dat de wedstrijd zich naar het einde sleepte. Ware het niet dat Jordi de Zwart in de 86e minuut nog de 4-0 wist binnen te tikken na een voorzet. Na enige minuten van blessuretijd besloot de goed leidende scheidsrechter Lit er hierna definitief een einde aan te maken.

Een regelmatige overwinning deze keer voor de Spartanen. Strijen bleek niet bij machten om daar veel tegenover te zetten. Volgende week staat er een interessante wedstrijd op het programma. De R.V.&A.V. Sparta is dan te gast bij Alexandria'66.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Strijen: Daniel van der Knijff, Steven Tuns (81e Gianni Goveia), Arij van Bree, Jelano Tavares (5e Quinten Rietdijk) (81e Achraf Dahri), Danny Abbing, Danny Langstraat,, Kevin Jumelet (65e Moises Navarro), Jordy van Buren, Jay-Jay Gulpen (65e Lucas van Oeveren), Jordi de Zwart, Robin van der Sman