3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta JO9-1 tegen Feyenoord JO9-1 eindstand 10-5

Na 1 wedstrijd verloren te hebben en de tweede wedstrijd de eerste 3 punten te hebben gepakt in de 2e fase was het van belang om weer te winnen om mee te blijven te doen om het kampioenschap.

Het weer was met 200% gedraaid ten opzichte van afgelopen vrijdag, dus de omstandigheden waren ronduit perfect te noemen voor een mooi potje voetbal.

Wie naar het mooie sportpark Nieuw Terbregge kwam kon genieten van R.V.&A.V. Sparta 9-1 tegen Feyenoord 9-1. De wedstrijd werd vastgelegd door een professionele cameraman. Er hingen maar liefst 5 camera's langs het veld.

De wedstrijd werd ingegaan met de afspraak dat er in het eerste kwart geen tegendoelpunt mocht vallen. Hier werd hard voor gewerkt en R.V.&A.V. Sparta 9-1 begon zeer scherp aan de wedstrijd.

De behendigheid bij Feyenoord was zeker aanwezig maar R.V.&A.V. Sparta was gretig en speelde goed samen, het team was hongerig naar een overwinning.

Door goed samenspel, lef en mooie individuele acties stond R.V.&A.V. Sparta al snel met enkele doelpunten verschil voor.

In het 2e kwart stond de afspraak uiteraard nog steeds om geen tegendoelpunt te krijgen. Helaas kon die belofte niet nagekomen worden in het 2e kwart en was de stand ondertussen opgelopen naar 8-1 voor R.V.&A.V. Sparta.

Hoewel beide teams probeerde te voetballen en de vrije man probeerde te vinden was het de thuisploeg die het veel beter uitspeelde en ook in de omschakeling razendsnel voor de goal van Feyenoord kwam.

De afspraken werden goed  nagekomen zoals het vanuit de verdediging opbouwen en iedereen voerde daarbij goed zijn taken uit.

Toch was het Feyenoord dat bleef aandringen. In het 3e kwart liet Sparta het een beetje begaan. Gemakzucht en wat wisselingen in het elftal hielpen ook niet mee om de score uit te breiden.

Feyenoord profiteerde hier ook een aantal malen van. R.V.&A.V. Sparta werd nu verder teruggedrongen en snakte naar de rust.

Het 4e kwart was de minst fraaie om naar te kijken als Sparta supporter. R.V.&A.V. Sparta scoorde niet één keer en de energie leek een beetje op te zijn.

Desalniettemin werd de schade beperkt gehouden tot 4 tegendoelpunten waardoor de eindstand op het scorebord 10-5 werd.

Al met al speelde R.V.&A.V. Sparta met name in de beginfase een goede wedstrijd waar zeer scherp werd begonnen. Helaas konden de Spartanen dat niet de hele wedstrijd vasthouden waardoor de score niet hoger is uitgevallen.

Een mooi leermoment om de gehele wedstrijd altijd alles te blijven geven en geconcentreerd te blijven. In de poule staat R.V.&A.V. Sparta nummer 1 in de poule met het beste doelsaldo. Op naar weer 3 punten volgende week tegen Spartaan'20 uit.