Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta speelde tegen een oude bekende, Spirit. De tegenstander kwam er in deze wedstrijd niet aan te pas en mag blij zijn dat de score tot 4-0 beperkt bleef.

Vroeg in de wedstrijd waren er al kansen op het warme sportpark Nieuw Terbregge. Jordi de Zwart stuitte na een mooie aanval op de keeper. Even later werd een mooie voorzet van Jeremy Stork door Jordi over het doel gekopt.

In de 10e minuut de eerste kans voor Spirit uit de counter. Het afgeleverde schot ging voorlangs het Spartaanse doel.

Jordi de Zwart was in de 13e minuut de aangever bij een mooie kopbal van Robin van der Sman, 1-0. Een op dat moment absoluut verdiende voorsprong.

Het vervolg van de eerste helft liet lange tijd hetzelfde beeld zien. Kans op kans werd gecreëerd voor Jordi in de 19e minuut 2-0 binnen kopte uit een prima voorzet van Danny Abbing.

De 28e minuut bracht een makkelijk aan Spirit gegeven penalty. De Spiritters dachten zo te kunnen scoren, maar ze rekende daarbij niet op keeper  Colin Kraaijbeek.  De in het oranje gestoken doelman (dus vandaag niet Olij maar Colin in Oranje!!!) stopte de ingeschoten bal met een mooie reflex.

Geen 2-1 dus maar in de 31e minuut wel 3-0. Danny Langstraat schoot een bal van buiten het strafschopgebied binnen.

Het slotakkoord van de eerste helft kwam op naam van Lucas van Oeveren. Zijn schot ging via de bovenkant van de lat over het doel en toen was het rust.

Het was een redelijk goede eerste helft waarin R.V.&A.V. Sparta duidelijk liet zien een paar klassen beter te zijn dan de tegenstander op deze avond.

De tweede helft begon na de drinkpauze met een wissel. Lionel Rosalia bleef achter in de kleedkamer en Kevin Jumelet nam de rechtsback positie in. Het leverde weinig verschil op in de verhoudingen.

R.V.&A.V. Sparta liet de touwtjes wel iets vieren maar het kwam geen moment meer echt in gevaar. Keeper Colin zal er niet heel moe van zijn geworden in ieder geval.

De kansen die er nog kwamen waren voor de thuisclub. Robin van der Sman en Jordy van Buren hadden hun vizier daarbij even niet op scherp staan.

Uiteindelijk werd het in de 55e minuut toch 4-0. Jordi de Zwart schoot deze bijna vanaf de achterlijn in het doel. Een technisch zeer knap doelpunt mogen we wel zeggen. We zullen het maar gelijk het doelpunt van de wedstrijd noemen.

Hierna nog een grote kans. Jordi kopte de voorzet van Kevin prima in, maar ook de keeper van Spirit wist zich in deze situatie met een mooie redding te onderscheiden.

In het laatste half uur kwamen er nog maar twee kansen. Invaller Chris Duncan schoot op de keeper en Jeremy Stork zag zijn inzet ook gekeerd door dezelfde doelman. Daarna gebeurde er weinig bijzonders meer.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. De tegenstander in Leiderdorp is dan RCL. U bent uiteraard welkom om de Spartanen te komen supporten in deze wedstrijd.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Spirit: Colin Kraaybeek, Lionel Rosalia (46e Kevin Jumelet), Jim van Oeveren, Yannick van der Sman (30e Erwin Nuytink), Danny Abbing, Jordy van Buren (60e Chris Duncan), Lucas van Oeveren, Danny Langstraat, Jeremy Stork, Jordi de Zwart (75e Nelson Costa de Brito), Robin van der Sman (60e Moises Navarro)