VV Papendrecht 1 - Sparta (AV) 1 uitslag 4-2

Industrieweg 3
3351LB
PAPENDRECHT
tel. 078-6150106

R.V.&A.V. Sparta is terecht tegen een ruime nederlaag aangelopen in de wedstrijd tegen directe concurrent Papendrecht.

Op een zonnig sportpark Slobbengors in Papendrecht zagen de toeschouwers een 1e helft waar beide teams aan elkaar gewaagd waren.

Zowel de thuisploeg als de Spartanen wisselden momenten af waar er nadrukkelijk op zoek gegaan werd naar doelpunten. Dat Papendrecht uiteindelijk als eerste wist te scoren hadden de Spartanen volledig aan zichzelf te danken. Onreglementair ingrijpen in het eigen 16 meter gebied leverde de thuisploeg een penalty op die vervolgens onberispelijk werd binnengeschoten.

In de fase hierna volgde er een sterke periode van de Spartanen. De druk werd opgevoerd op de verdediging van Papendrecht en de gelijkmakende treffer voor de Spartanen kon als snel bijgeschreven worden op het scorebord. Jordy van Buren wist uit een corner voor zijn man te komen en hard de bal achter de Papendrechtse doelman te koppen.

Sparta kreeg hierna nog twee mogelijkheden om de score in hun voordeel verder op te voeren. Het was echter de thuisploeg, die na nonchalant balverlies op het middenveld van Sparta, ruim baan kreeg om door te breken en zo eenvoudig hun tweede treffer binnen te schieten.

Met de 2-1 voorsprong voor Papendrecht werd ook de kleedkamer opgezocht voor de rust. Het bakje thee dat de Spartanen tot zich hadden genomen was blijkbaar niet goed gevallen want vanaf start 2e helft zagen de Spartaanse supporters een onherkenbaar Sparta op het veld.

Papendrecht kon naar hartenlust aanvallen door de geboden ruimtes die gegeven werden door Sparta. Duels werden niet meer gewonnen en Papendrecht had duidelijk de overhand. Dat de thuisploeg vervolgens hun 3e en 4e treffer konden scoren was dan ook niet zo verwonderlijk. Het was dankzij keeper BJ Groenenboom, die met een aantal goede reddingen, Sparta wist te behoeden voor een nog grotere achterstand.

Sparta speelde in de 2e helft een verloren wedstrijd en dat er in de slotfase nog een tweede Spartaans doelpunt genoteerd kon worden was slechts voor de statistieken. Met de uiteindelijke 4-2 eindstand had Sparta dan ook niks te mopperen en was ook terecht gezien het matige optreden in de 2e helft door de Spartanen.

Volgende week zaterdag speelt de R.V.&A.V. Sparta op Nieuw Terbregge tegen Nieuw Lekkerland dat gisteren verrassend won met 3-0 van Spijkenisse.