3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta en SHO delen de punten.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd tegen BVCB kon hoofdtrainer Sukru Gozen vandaag in de wedstrijd tegen SHO weer over een zo goed als volledige selectie beschikken.

Terug in de basis waren o.a. Jordi de Zwart, Jeremy Stork en Steven Tuns en waren Chris Duncan en Danny Abbing ook weer beschikbaar. Vooraf een prettig vooruitzicht want de nummer drie op de ranglijst SHO was vandaag de tegenstander op Nieuw Terbregge.

De Spartaanse formatie begon met de wind mee ook goed aan de wedstrijd. Het dicteerde in de beginfase het spel en wist in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong te komen nadat Yannick van der Sman succesvol af wist te ronden. Kort hierna was er nog een goede kans voor Lucas van Oeveren maar hij mikte net naast het doel.

De wedstrijd werd in de 15e minuut onderbroken omdat scheidsrechter van dienst de heer Verhoeve met een blessure zijn optreden moest staken. Voor beide teams het geluk dat als toeschouwer, KNVB scheidsrechter de heer Wolf aanwezig was en bereid de wedstrijd leiding over te nemen. Na een korte onderbreking en warming-up van de heer Wolf, werd de wedstrijd hervat.

SHO bleek beter uit de onderbreking te komen dan Sparta en had een goede fase waarbij het een aantal keren dreigend voor het Spartaanse doel verscheen. Een bal op de lat en een aantal keren goed ingrijpen van keeper BJ Groenenboom hield SHO echter van een tegentreffer af.

In de slotfase van de 1e helft wist Sparta toch weer in zijn spel te komen en dat resulteerde ook in het tweede Spartaanse doelpunt. Moises Navarro wist een goede aanval af te ronden met een bekeken schuiver.

Inmiddels waren er ook wat tegenvallers voor Sparta te noteren. Nelson Costa de Brito viel halverwege de 1e helft geblesseerd uit en in de rust moest Moises Navarro door een blessure achterblijven in de kleedkamer. Danny Langstraat en Chris Duncan waren de vervangers.

Na de rust, en nu gesterkt door de wind in de rug, een sterk SHO dat op jacht ging naar treffers. Het middenveld van Sparta had het moeilijk en vooral via de vleugels kreeg SHO veel ruimte. Daarnaast gebruikte SHO de wind mee door veelvuldig de lange bal te spelen richting hun voorwaartsen. Gevolg hiervan was dat SHO in drie minuten tijd de stand gelijk wist te trekken en toen er ook nog een derde doelpunt te noteren was voor de ploeg uit Oud Beijerland leek een nederlaag voor de Spartanen aanstaande.

In de uiterste slotfase wist Sparta toch nog een aanval eruit te persen waarbij Chris Duncan de eerder ingevallen Lionel Rosalia de diepte in kon sturen. Vanaf de achterlijn kon Lionel een afgemeten voorzet geven op Robin van der Sman die vervolgens met een schitterende kopbal alsnog Sparta op 3-3 wist te zetten.

Kort hierna floot de goed leidende de heer Wolf voor het eindsignaal. Gezien het wedstrijdbeeld en scoreverloop konden beide teams tevreden zijn met de puntendeling vandaag.