Tiendweg 10
2957TJ
NIEUW-LEKKERLAND
tel. 0184-681314

Met een klinkende 1-8 overwinning heeft de selectie van trainers Sukru Gozen en Pieter Collen de uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland weten te winnen.

Vanaf de aftrap was het al snel duidelijk dat de Spartanen beter waren dan de thuisploeg. Slechts bij twee uitvallen wist Nieuw Lekkerland gevaarlijk te zijn in de 1e helft maar keeper BJ Groenenboom was ook vandaag weer in goede vorm.

Sparta domineerde de wedstrijd en de thuisploeg had moeite het prima verzorgde veldspel van de Spartanen te volgen. Na een aantal goede kansen om op voorsprong te komen was het in de 17e minuut eindelijk raak door een doelpunt van Robin van der Sman.
Scheidsrechter de heer Schuurmans die het doelpunt in eerste instantie goed keurde, ging helaas in op het onterechte appel van de grensrechter en keurde de treffer vervolgens weer af.

De Spartanen lieten zich niet uit het veld slaan door deze tegenvaller en voerden de druk op de thuisploeg verder op. Met succes, want eerst was het Robin van der Sman die in de 39e min succesvol was in de afwerking 0-1, vervolgens was het in dezelfde minuut nog Jordi de Zwart die met een bekeken schuiver in de lange hoek de Spartanen op een dik verdiende 0-2 voorsprong schoot.

Na de thee werden alle aspiraties op een beter resultaat voor de thuisploeg snel teniet gedaan. In de 47e minuut wederom een prima aanval van Sparta waar Jeremy Stork het eindstation was en Sparta op 0-3 zette.
Tien minuten later was het weer raak, Jordi de Zwart schoot zijn tweede treffer van vandaag binnen.

In de 63e minuut deed Nieuw Lekkerland iets terug. Een corner kon niet goed weggewerkt worden door de Spartaanse verdediging en in een kluwen van spelers wist een Lekkerland aanvaller de bal binnen te werken.

Even dacht Nieuw Lekkerland, gesterkt door hun doelpunt, aan een offensief. Zes minuten na hun doelpunt was het echter Robin van der Sman die met zijn tweede treffer de stand op 1-5 wist te zetten. Diezelfde Robin van der Sman pakte ook zijn derde treffer van vandaag, in de 72e minuut was hij opnieuw succesvol in de afwerking.

Nieuw Lekkerland was inmiddels zwaar aangeslagen en van enig voetbal van hun kant was geen sprake meer. In de 79e en 81e minuut was het Lucas van Oeveren die met twee treffers van zich liet spreken. Zeker zijn tweede treffer uit een vrije trap was een beauty.

De resterende speeltijd werd vakkundig uitgespeeld door Sparta en met het eindsignaal van scheidsrechter Schuurmans kon de dik verdiende overwinning gevierd gaan worden.

Volgende week zaterdag speelt de R.V.&A.V. Sparta weer de volgende mooie wedstrijd in de sterke 1e klasse D. Zuidland is dan te gast op Nieuw Terbregge, aanvang wedstrijd 14.30 uur.