3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta heeft weinig moeite met Terneuzense Boys

R.V.&A.V. Sparta is het seizoen in de 1e klasse begonnen met een 3-1  overwinning. De Spartanen waren duidelijk beter dan Terneuzense Boys.

De wedstrijd begon een kwartier later omdat de voorgaande wedstrijd bijna 20 minuten blessuretijd kreeg. Waarom is volstrekt onduidelijk.

Vroeg in de wedstrijd een blessurebehandeling voor aanvoerder Yannick van der Sman. Na behandeling door verzorger Arnold kon hij de wedstrijd vervolgen.

Het aftastende begin was na ruim 10 minuten afgelopen. De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Jordi de Zwart, Lucas van Oeveren en Robin van der Sman.

Terneuzense Boys liet op het middenveld aardig voetbal zien. Helaas voor hen waren ze maar zelden in staat om R.V.&A.V. Sparta serieus te verontrusten.

De grootste kansen waren voor de Spartanen. In de 39e minuut raakte een schot de binnenkant van de paal en in de blessuretijd ramde Jordy van Buren de bal op de lat.

Toch kwam het team van hoofdtrainer Sukru Gozen op voorsprong. Een corner van de rechterkant van Lucas werd in de 41e minuut door Jordi de Zwart achter de keeper gekopt, 1-0.

Aan de andere kant moest keeper BJ Groenenboom in de eerste helft slechts een aantal schoten van afstand op te vangen. Voor BJ is dat meestal geen probleem.

Na de rust zakte het spel van Terneuzense Boys enigszins in. R.V.&A.V. Sparta werd onder aanvoering van de vandaag sterk spelende Jim van Oeveren en Jordy van Buren het spel bepalende team.

Na gemiste kansen van Jordi de Zwart, Robin van der Sman, Lucas van Oeveren en Jeremy Stork bekroonde Van Buren zijn goede spel.

We telde inmiddels de 83e minuut toen Jordy nog via een verdediger de 2-0 tegen de touwen schoot. Het vlagsignaal van de clubgrensrechter werd terecht overruled door de consequent leidende scheidsrechter Duivestein.

In de slotfase probeerde Lucas van Oeveren de doelman van grote afstand te verrassen. Hij had de grootste moeite om de bal voor de lijn nog te keren.

Inmiddels al in de 93e minuut kwam Terneuzense Boys uit het niets op 2-1. Hun vreugde was echter van zeer korte duur. Een minuut later kopte Robin van der Sman na een voorzet van Nelson Costa de Brito de 3-1 binnen.

Een mooie rentree in de 1e klasse voor R.V.&A.V. Sparta. Het spel was bij vlagen goed, verdedigend is er weinig weggegeven en er is een flink aantal kansen gecreëerd.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd bij SHO op het programma. Dat is gelijk weer een nieuwe uitdaging om daar een goed resultaat te behalen. Het team zal dan weer meer dan 100% moeten geven maar dat hoort er ook bij in de 1e klasse.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Terneuzense Boys: BJ Groenenboom, Lionel Rosalia, Jim van Oeveren,  Yannick van der Sman, Danny Abbing (88e Danny Langstraat), Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Moises Navarro (75e Nelson Costa de Brito), Jeremy Stork, Jordi de Zwart (80e Chris Duncan), Robin van der Sman.