Langeweg 18
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

R.V.&A.V. Sparta heeft ook in de 2e competitie wedstrijd de volle winst weten te pakken.

Op het met bezoekers goed gevulde sportpark van SHO schotelden beide teams de toeschouwers een boeiende en vooral spannende wedstrijd voor. De teams waren aan elkaar gewaagd en wisselden periodes af waar men domineerde en kansen creëerde.

Na een aftastend begin was het de thuisploeg die een sterke fase had. Sparta keeper BJ Groenenboom speelde vandaag echter weer een puike partij en wist in deze fase SHO  met een paar goede ingrepen van het scoren af te houden.
Het laatste kwart van de 1e helft waren het de Spartanen die een aantal goede kansen kregen om de score te openen. Helaas stond het vizier nog niet op scherp of was de SHO keeper de sta in de weg.

De 2e helft, met nog steeds een 0-0 stand op het scorebord, gaf eenzelfde spelbeeld als in de 1e helft. Beide teams probeerden de openingstreffer te maken maar vooralsnog bleven de defensieve gelederen aan beide kanten goed gesloten.

In de 65e minuut was het dan toch eindelijke raak. Een goed opgezette aanval en dito voorzet van Lionel Rosalia bereikte Jeremy Stork die in zijn ooghoek de geheel vrijstaande Jordi de Zwart zag staan.
Jordi wist uiteraard wel raad met deze geboden kans en schoot Sparta met een bekeken schuiver op voorsprong.

Na de aftrap trok SHO direct ten aanval om de opgelopen achterstand recht te trekken. Zeker in het laatste kwartier en de ruim bijgetrokken blessure tijd werden de mouwen nog eens opgestroopt.
Kansen voor de gelijkmaker kwamen er zeker voor de thuisploeg. Met een kopbal op de lat en een kopbal net naast waren ze er dichtbij.

Sparta verzuimde in deze fase de geboden ruimte te benutten en op de counter de wedstrijd definitief te beslissen. Het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter de heer Tempelaar kwam dan ook als geroepen en konden de Spartanen de zwaarbevochten punten gaan vieren.

Zaterdag 7 oktober 2023 spelen de Spartanen op sportcomplex Nieuw Terbregge tegen vv Brielle, aanvang 14.30 uur. U bent dan uiteraard weer van harte welkom!