3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Dik verdiende overwinning R.V.&A.V. Sparta in de stromende regen.

R.V.&A.V. Sparta begon aan de wedstrijd tegen Papendrecht zonder Danny Abbing en Jordy van Buren in de basis. Beiden bleken helaas geen hele wedstrijd te kunnen spelen.

Voor de wedstrijd had het weinig invloed. Met name in de 2e helft overklaste de Spartanen bij vlagen hun tegenstanders. Dit ook door goed te anticiperen op de weersomstandigheden.

De beginfase was aftastend. Papendrecht had besloten vanuit de defensie op de counter te spelen. Het kon niet voorkomen dat Lucas van Oeveren en Jeremy Stork de paal raakte. Een doelpunt werd er afgekeurd voor een licht duwtje.

Aan de andere kant probeerde Papendrecht in de omschakeling voor gevaar te zorgen. Dit had eigenlijk weinig resultaat.

Toch kwamen de gasten tegen de verhouding in op voorsprong. Een zuivere overtreding in de ogen van de Spartanen werd door de arbitrage anders beoordeeld waarna de bal knap werd afgemaakt, 0-1.

Daar er voor rust niet meer gescoord werd gaan we snel door met de 2e helft. R.V.&A.V. Sparta drukte Papendrecht steeds verder terug nog zonder te scoren.

Onder andere Jordi de Zwart, Lucas van Oeveren, Robin van der Sman, de ingevallen Jordy van Buren, Moises Navarro en Jeremy Stork kregen kansen op de gelijkmaker.

Papendrecht loerde op de counter en had de pech dat R.V.&A.V. Sparta in BJ Groenenboom een betrouwbare keeper heeft.

Wat niet kon uitblijven gebeurde toch. Een corner vanaf links werd in de 76e minuut binnen gewerkt door Nelson Costa de Brito, 1-1.

De Spartanen bleven hierna jagen op de overwinning, terwijl Papendrecht massaal verdedigde. Een bal van Jordy van Buren werd van de lijn gehaald, Lucas raakte nog eens het aluminium en ook Jordi de Zwart had een paar keer geen geluk in de afwerking.

Zo ook in de 90e minuut toen Jordi zijn schot op de paal zag eindigen. De bal sprong terug het veld in waarna Lucas van Oeveren kon inschieten, 2-1.

Met nog een paar minuten blessuretijd te spelen trok Papendrecht nu naar voren. Het grootste gevaar zat echter in de omschakeling. R.V.&A.V. Sparta was dichter bij de 3-1 dan Papendrecht bij een gelijkmaker.

Zo eindigde de wedstrijd met een zeer verdiende winnaar. R.V.&A.V. Sparta was duidelijk de betere, had veel meer kansen en raakte meermaals het aluminium.

Volgende week alweer de volgende wedstrijd. De R.V.&A.V. Sparta gaat dan op bezoek bij Nieuw Lekkerland, aftrap 15.00 uur.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Papendrecht: BJ Groenenboom, Lionel Rosalia, Jim van Oeveren (Jordy van Buren) (Chris Duncan), Yannick van der Sman, Nelson Costa de Brito (Danny Langstraat), Max Driessen, Lucas van Oeveren, Moises Navarro, Jeremy Stork, Jordi de Zwart, Robin van der Sman.