Igor Stravinskisingel 5
3069MA
ROTTERDAM
tel. 010-4558609

R.V.&A.V. Sparta speelde tegen XerxesDZB met twee mutaties ten op zichte van de voorgaande wedstrijden. Keeper Colin Kraaijbeek stond onder de lat voor de geblesseerde BJ Groenenboom. De linksback positie werd bezet door Danny Langstraat die de geblesseerde Nelson Costa de Brito verving.

Dat de serie van R.V.&A.V. Sparta van 5 wedstrijden zonder nederlaag werd beëindigd was voornamelijk te wijten aan het zeer matige spel van de Spartanen in de 1e helft.
De aanvallers van XerxesDZB kregen alle vrijheid en konden naar hartelust aanvallen. De 3-0 ruststand in het voordeel van de thuisploeg was dan ook verdiend.
XerxesDZB kwam ook goed uit de kleedkamer en wist al snel ook hun 4e doelpunt vandaag op het scorebord te zetten.

Ondanks deze teleurtellende stand ging Sparta eindelijk beter voetballenn. Een schot van Jordi de Zwart ging naast via de doelman. Even later  kwamen de Spartanen toch terug in de wedstrijd. Jeremy Stork maakte in de 62e minuut 4-1 kort daarna in de 65e minuut gevolgd door de 4-2 van Jordy van Buren.

In de 83e minuut kreeg R.V.&A.V. Sparta loon naar werken toen Jordy van Buren de 4-3 binnen schoot. Met nog ruim zeven minuten te spelen was het nu wachten op een mogelijke 4-4, maar die kwam er helaas niet.

Sterker nog in de laatste minuut van de officiële speeltijd mocht een speler van XerxesDZB in buitenspelpositie door waarna hij de wedstrijd besliste.

De R.V.&A.V. Sparta gaat nu  met een derde positie op de ranglijst de winterstop in met twee punten achterstand op nummer één XerxesDZB.  Ondanks de teleurstellende nederlaag vandaag kunnen staf en spelers terugkijken op een prima 1e seizoenshelft in de sterke 1e klasse D.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen XerxesDZB: Colin Kraaybeek, Lionel Rosalia (46e Chris Duncan), Jim van Oeveren, Yannick van der Sman, Danny Langstraat, Max Driessen, Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Jeremy Stork, Jordi de Zwart, Robin van der Sman.