3237KN
VIERPOLDERS
tel. 0181-820180

R.V.&A.V. Sparta boekt belangrijke 1-3 overwinning op Brielle.

De Brielse en Spartaanse supporters zagen gisteren op een winderig sportpark Geuzenpark twee teams die aan elkaar gewaagd waren. De Spartanen bleken na 90 minuten spelen effectiever in het afmaken van de kansen en zo met een 1-3 overwinning de punten mee naar Rotterdam te nemen.

De beginfase was duidelijk in Spartaans voordeel. De eerste scoringskans was al na twee minuten spelen voor Lucas van Oeveren maar de Brielse keeper wist knap redding te brengen op de inzet van Lucas. Even later was er een kans voor Jordy van Buren maar zijn schot verdween net naast het doel.

In de 20e minuut was er de eerste kans voor Brielle te noteren, het schot ging net over het Spartaanse doel. Een minuut later wist Brielle toch de score te openen na opnieuw een doorbraak aan de linkerkant.
De Brielse linksbuiten wist na een goede solo actie een vrijstaande Brielse speler te vinden in de Spartaanse 16 meter. Zijn schot verdween vervolgens onhoudbaar achter keeper BJ Groenenboom.

Het vervolg van de eerste helft verliep rommelig met veel blessure behandelingen aan beide kanten. Met een ongewijzgde stand in het voordeel van de thuisploeg werd dan ook de kleedkamer opgezocht voor de rust.

Na de thee pauze was het Brielle dat goed begon aan de 2e helft met in de 55e minuut een grote kans om de voorsprong te vergroten. De inzet van de Brielse aanvaller verdween echter net naast het Spartaanse doel.

Sparta kwam hierna beter in de wedstrijd en ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Dit leverde in de 60 minuut resultaat op toen Robin van der Sman na goed doorzetten en met een afgemeten voorzet Jordy de Zwart wist te bereiken. Jordy wist met deze kans wel raad en kopte de bal knap achter de Brielse doelman.
De volgende goede Spartaanse aanval was in de 79e minuut. Een mooie combinatie aanval over diverse schijven waarbij uiteindelijk de bal de vrijstaande Jeremy Stork wist te bereiken. Jeremy wist vervolgens met een goed geplaatst schot de Brielse doelman te passeren.

Met de 1-2 achterstand stroopte de thuisploeg de mouwen nog is op. Er volgde een klein offensief waarbij Brielle ook een paar goede kansen kreeg om de stand gelijk te trekken. Het vizier van de Brielse voorwaartsen stond echter niet op scherp.
Sparta wist de 1-2 voorsprong te behouden en toen in de 89e minuut Jordy van Buren, opnieuw uit een knappe Spartaanse aanval, de 1-3 op het scorebord wist te zetten was de wedstrijd gespeeld en in Spartaans voordeel beslist.

Met deze driepunter handhaaft Sparta zich in de top 5 van de 1e klasse D waar de onderlinge verschillen heel klein zijn en ieder punt welkom is.

Volgende week zaterdag is de R.V.&A.V. Sparta vrij van van competitie verplichtingen. De volgende competitie wedstrijd staat 16 maart op het programma wanneer de Spartanen op bezoek mogen bij Spijkenisse. Op sportpark Jaap Rietdijk wordt er dan om 14.30 uur afgetrapt.