Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Op een koud en guur Nieuw Terbregge heeft de R.V.&A.V. Sparta een regelmatige 4-0 overwinning weten te behalen op Sliedrecht.

De publieke belangstelling voor de wedstrijd was laag vandaag en dat had natuurlijk mede te maken met de koude temperaturen en slechte weersvoorspelling. De belangstellenden die wel op Nieuw Terbregge waren zagen in de 1e helft een matige wedstrijd waarbij de meeste dreiging nog van Sliedrecht kwam.

Dat Sparta in de 42e minuut door Jeremy Stork op een 1-0 voorsprong kwam was dan ook een onverwachte meevaller. Even later nog een opmerkelijk feit toen een Sliedrecht speler het nodig achtte een kopstoot aan een Spartaan uit te delen. De bestraffing met rood door de goed leidende scheidsrechter van dienst de heer van Tol was dan ook terecht.

De teams stonden na rust nog niet koud op het veld of de tweede treffer kon genoteerd worden voor de Spartanen. In de 46e minuut wist Jordi de Zwart een prima Sparta aanval af te ronden en Sparta hiermee op een veilige voorsprong te zetten.

In de fase hierna speelde Sparta rustig de bal rond en zocht de vrije ruimte in de defensie van Sliedrecht. In de 69e minuut en 87e minuut wist Sparta die ruimte te vinden en via doelpunten van opnieuw Jordi de Zwart en een heuse kopbal van Lucas van Oeveren de wedstrijd definitief in Spartaans voordeel te beslissen.

Door de overwinning en uitslagen op de andere velden stijgt de R.V.&A.V. Sparta weer naar een knappe vierde positie op de ranglijst in de 1e klasse D.
De volgende competitie wedstrijd staat zaterdag 6 april op het programma. Op Nieuw Terbregge wordt er dan gespeeld tegen DCV, aanvang 14.30 uur.
Donderdag 28 maart oefent de R.V.&A.V. Sparta tegen 4e divisionist VOC. Op Nieuw Terbregge wordt er om 20.15 uur afgetrapt.