Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Het was zaterdag fris op sportpark Nieuw Terbregge. De hondstrouwe supportersschare was voor de wedstrijd vooral benieuwd of R.V.&A.V. Sparta de lijn uit Nieuw Lekkerland kon voortzetten? Dat moest dan gaan gebeuren tegen promovendus Zuidland.

In de beginfase zag het er niet naar uit. Zuidland verstopte zich zaterdag absoluut niet en wist zelfs de buitenkant van de paal te raken na 7 minuten voetbal.

R.V.&A.V. Sparta zette hier twee kansen tegenover. De inzetten van Jordi de Zwart en Jeremy Stork werden gepakt door de doelman. Toch werd het 1-0 voor de Spartanen. Lucas van Oeveren werd in de 18e minuut op de hakken gelopen en scheidsrechter Groenendijk gaf terecht een strafschop. Jordi de Zwart liet de keeper deze keer kansloos, 1-0.

De voorsprong duurde deze keer kort. In de 23e minuut kon Zuidland na een diepe bal de gelijkmaker tegen het net schieten, 1-1. Na een half uur spelen een terechte tussenstand.

In het laatste kwartier voor rust kwamen de spelers van trainers Sukru Gozen en Pieter Collen beter in de wedstrijd. Jordi de Zwart, Lucas van Oeveren en Jordy van Buren hadden de kansen op een voorsprong. De rust werd echter bereikt met de stand 1-1.

De tweede helft begon met grote kansen voor beide teams. Zuidland raakte nog eens de paal, terwijl aan de andere kant de keeper moest redden bij inzetten van Jordi de Zwart en Robin van der Sman.

In de 56e minuut kwam Jordi een op een met de keeper. Helaas rolde zijn schot millimeters langs de verkeerde kant van de paal en kon de doelman opgelucht adem halen.

Het bleek het startschot voor een fase waarin de Spartanen de tegenstander volledig wisten te overklassen. Nelson Costa de Brito, Robin van der Sman, Jordi de Zwart en Jordy van Buren kregen kansen voor Jordi de Zwart in de 66e minuut een aanval over links goed wist af te ronden, 2-1.

Met inmiddels Moises Navarro en Chris Duncan op het veld wist De Zwart wederom na een goede voorzetin de 68e minuut de 3-1 achter de keeper te koppen.

In de 71e minuut was het de beurt aan Jeremy Stork. Zijn knappe schot raakte helaas slechts de paal buiten bereik van de doelman. Van Zuidland was inmiddels al geruime tijd niets meer te zien.

Even later had Jeremy opnieuw pech in de afwerking na een goede aanval. Het bleek uitstel van executie te zijn. Het was in de 82e minuut aanvoerder Yannick van der Sman die een corner binnen wist te koppen, 4-1.

Na gemiste kansen voor Jeremy Stork en Robin van der Sman werd het in de 86e minuut nog 5-1. Lucas van Oeveren knalde de bal hard en hoog achter de keeper van Zuidland.

Over 90 minuten gezien een terechte overwinning voor R.V.&A.V. Sparta. De 5-1 eindstand is gezien de kansen voor beide teams redelijk bescheiden. Niemand zou het gek hebben gevonden als deze wedstrijd in 9-5 was geëindigd. Daarbij moeten we ook wel een compliment geven aan Zuidland en aan de 90 minuten goed leidende jonge scheidsrechter de heer Groenendijk.

Volgende week zaterdag staat de topper in de 1e klasse D op het programma. XerxesDZB-R.V.&A.V. Sparta is naast een echte Rotterdamse derby ook de wedstrijd tussen de nummer 3 en de nummer 2 in de 1e klasse D. Er zal om 14.30 uur worden afgetrapt in Zevenkamp.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Zuidland: BJ Groenenboom, Lionel Rosalia (67e Chris Duncan), Jim van Oeveren, Yannick van der Sman, Nelson Costa de Brito (87e Danny Langstraat), Max Driessen (67e Moises Navarro), Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Jeremy Stork, Jordi de Zwart, Robin van der Sman.