Waalplantsoen 3
2921AT
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
tel. 0180-512397

In Krimpen a/d IJssel stond de Rinus Terlouw wedstrijd op het programma.  De meervoudig international van R.V.&A.V. Sparta begon zijn loopbaan ooit bij DCV.

Het werd een veel meer spannende dan goede wedstrijd.  Daarvoor ging er te veel fout bij beide teams.  De 2-2 eindstand is er een waarmee achteraf iedereen wel kan leven ondanks het wedstrijdverloop.

In de eerste helft gebeurde er weinig. DCV speelde consequent de hoge bal met veel fysiek, terwijl R.V.&A.V. Sparta probeerde te voetballen. Het leverde echter weinig kansen op.

De thuisclub kreeg er twee waarvan er één werd afgemaakt, aan de andere kant zagen Lucas van Oeveren, Jordy van Buren, Jordi de zwart en Jeremy Stork hun pogingen gestopt worden of geblokt.

Na de rust zagen we al snel dat DCV in de rust een muur had opgebouwd. Consequent stonden er nu minimaal zes en soms zeven spelers van hun in het eigen strafschopgebied gepositioneerd.

Met Max Driessen voor de geblesseerde Jim van Oeveren werd het nu spelen tegen de tijd voor R.V.&A.V. Sparta. Lucas van Oeveren kreeg toch een kans op de gelijkmaker maar zijn poging werd door de keeper gepakt.

In de 57e minuut maakte Jeremy Stork uit een van de vele aanvallen gelijk.  Helaas werd deze zuivere goal onterecht afgekeurd door de scheidsrechter op aanwijzing van de assistent scheidsrechter van DCV.

Het vervolg van de wedstrijd liet een ongewijzigd beeld zien. De Spartanen waren in de aanval, terwijl DCV de bal regelmatig blind weg schopte om de voorsprong te verdedigen.

Dit kon geen stand houden en het was dan ook een combinatie van Jordi de Zwart en Jeremy Stork die in de 82e minuut voor de verdiende gelijkmaker zorgde, 1-1.

Gedurende de slotfase bracht trainer Sukru Gozen vers bloed in het team. Danny Langstraat en Lionel Rosalia kwamen op het veld.

We schrijven inmiddels de 92e minuut als DCV een van hun weinige acties op de helft van R.V.&A.V. Sparta noteert. Een schitterend genomen vrije trap werd van grote afstand binnen geschoten onze keeper was geheel kansloos.

Kort na deze goal volgde een langdurige blessurebehandeling voor DCV speler Bob van Lier ( oud Sparta speler ) die zich zwaar blesseerde aan zijn schouder.

De medische staf van beide teams was er langdurig mee bezig. Na de wedstrijd werd Bob naar het ziekenhuis gebracht. Wij wensen hem een spoedig herstel!

Als gevolg van de blessurebehandeling en het vele tijdrekken van DCV duurde de blessuretijd nog eens ruim tien minuten. DCV kwam er nu helemaal niet meer uit en moest in de 97e minuut de gelijkmaker incasseren.

Bij een hoekschop blunderde de keeper waarna de bal via een verdediger van DCV over de doellijn verdween, 2-2. De goed leidende scheidsrechter besloot hierna terecht nog een minuut of drie vol te spelen.

In deze minuten kreeg Sparta nog diverse  serieuze kansen om de overwinning mee te nemen. Zo bleef het na ruim 100 minuten voetbal bij 2-2. Dit zagen ook de andere 125 supporters waaronder een stuk of 50 Spartanen.

Zij zagen een wedstrijd waar ook na afloop nog lang over gepraat werd. Ondanks het vaak matige voetbal was het namelijk geen moment saai te noemen vandaag.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen DCV: BJ Groenenboom, Chris Duncan (67e Nelson Costa de Brito), Yannick van der Sman, Jim van Oeveren (46e Max Driessen), Danny Abbing, Jordy van Buren (90e Lionel Rosalia), Lucas van Oeveren, Moises Navarro (84e Danny Langstraat), Jeremy Stork, Jordi de Zwart, Robin van der Sman.