ROTTERDAM
tel. 010-4224918

Woensdagavond 24 november speelde de R.V.&A.V. Sparta O23, op een koud en fris sportpark V.O.C. ,de uitwedstrijd tegen Volharding Olympia Combinatie O23, kortgezegd VOC O23.

Iets na 20:00 klinkt het beginsignaal.

In minuut 7 is de eerste kans voor VOC O23, als zij door de R.V.&A.V. Sparta O23 verdediging heenkomen, keeper Michael Brongers is attent en blokt de bal voordat de aanvaller gevaarlijk kan worden.

In minuut 8 is de eerste kans voor de R.V.&A.V. Sparta O23. Na een voorzet komt de afvallende bal voor de voeten van Mick Nooteboom die een hard schot lost en hiermee het doel treft.

Zo komt de R.V.&A.V. Sparta O23 op een 0-1 voorsprong.

In minuut 10 volgt een snelle tegenvaller. Verdediger Quinten Rietdijk moet aan de noodrem trekken om gevaar van VOC O23 te voorkomen. Dit gebeurd binnen de ‘16’ waardoor VOC O23 een penalty krijgt.

Dit cadeautje wordt doeltreffend uitgepakt en zo staat het 1-1.

In minuut 16 kan keeper Michael Brongers met de voet redden als de VOC O23 spits kan schieten nadat deze vrijgespeeld is door een van zijn teamgenoten.

In minuut 22 de volgende kans voor VOC O23. Keeper Michael Brongers kan redding brengen op het schot en Achraf Dahri kan opruimen voor er verder gevaar ontstaat.

In Minuut 25 een mooie aanval van de R.V.&A.V. Sparta O23 via Angelo Lopes, Malik Bakboord en Bekir Bulut. Laatstgenoemde maakt de actie en deze wordt in de kiem gesmoord door een VOC O23 verdediger.

In minuut 29 krijgt de R.V.&A.V. Sparta O23 een vrije trap. De vrije trap van Bekir Bulut wordt door de keeper gevangen en levert geen gevaar op.

In minuut 34 een goede kans voor VOC O23. Het schot richting de kruising kan knap en stijlvol gekeerd worden door keeper Michael Brongers en levert VOC O23 een corner op. Bij deze corner is keeper Michael Brongers de baas in de lucht en kan de bal plukken.

In minuut 40 kan VOC O23 er simpel doorheen voetballen en de solo van de aanvaller wordt in een 1 op 1 duel met keeper Michael Brongers doeltreffend afgetond. Zo staat het 2-1 voor VOC O23.

Enkele minuten hierna fluit de scheidsrechter voor de rust, de stand is 2-1 in het voordeel van VOC O23.

Na rust volgt een slordige fase van beide ploegen. Er is veel balverlies en er worden weinig kansen gecreëerd.

In minuut 63 krijgt VOC O23 een vrije trap. De bal wordt voorgegeven en kan geheel vrijstaand worden binnengeschoten door een VOC O23 speler. Zo is het 3-1.

In minuut 72 is er een schotkans voor Bekir Bulut, na een een-twee met Malik Bakboord, het schot mist de kracht en richting om de VOC O23 te verrassen.

In minuut 74 een mooi moment voor Sven Bout, die na lang blessureleed, zijn rentree kan maken in de R.V.&A.V. Sparta O23.

In minuut 78 een kans voor de R.V.&A.V. Sparta O23. Boran Oz geeft voor en de kopbal van Malik Bakboord gaat naast.

Hierna een tweetal kansen voor VOC O23, In minuut 80 een kans voor VOC O23. De geheel vrijstaande spits tikt de voorzet naast het doel. En in minuut 82 kan Redouane Hmida de VOC O23 spits achterhalen en de bal weg te werken voor hij op het doel af kan.

In de slotfase dringt de R.V.&A.V. Sparta O23 nog een aantal keer aan.

Zo kopt in minuut 83 Malik Bakboord op de paal na een goede voorzet van Boran Oz, breekt de R.V.&A.V. Sparta O23 in minuut 85 uit via de counter, de breedgelegde bal van Angelo Lopes kan geen ploeggenoot bereiken.

In minuut 86 kan Boran Oz schieten, het schot in de korte hoek kan de VOC O23 keeper niet verrassen.

De laatste kans in minuut 89 is voor Bekir Bulut, die naastkopt na een voorzet van Angelo Lopes.

Kort hierna fluit de scheidsrechter voor het einde en zo gaat deze wedstrijd met 3-1 verloren.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta O23:
Michael Brongers, Quinten Riedijk (65. Jannick van der Elburg), Michael Nijenhuijzen (74. Mitchel van Dillen), Gianni Goveia, Boran Oz, Achraf Dahri (46. Beau Forman), Redouane Hmida, Mick Nooteboom (74. Sven Bout), Angelo Lopes, Malik Bakboord, Bekir Bulut

Aanstaande zaterdag 27 november speelt de R.V.&A.V. Sparta O23 de uitwedstrijd bij ASWH O23. De aftrap is om 12:30.