Zwaluwen Jeugd Beker O17 poulefase Groep 1 5

3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta JO17 tegen VOC JO17

Beide teams maakte er voor het publiek een leuke bekerwedstrijd van. VOC een team met veel lopende spelers vanuit het middenveld liet zich ook duidelijk zien.

Aan de andere kant een in het begin rommelig R.V.&A.V. Sparta dat steeds beter in de wedstrijd kwam. Mede daarom werd de ruststand 2-2 met aan beide kanten mooie doelpunten.

In de 2e helft werd het, mede door de scheidsrechter die totaal de kluts kwijt raakte, een rommelige wedstrijd.

De Spartanen maakte 3-2 die werd afgekeurd waarna het in de omschakeling direct 2-3 werd.

Even later een overtreding van VOC die werd genegeerd en voor 2-4 zorgde. De trainer die hier terecht op beschaafde toon vroeg wat de scheidsrechter aan het doen was kreeg zelfs rood.

Vijf minuten later een identieke situatie met de trainer van VOC die geen geel of rood kreeg. Op deze manier werk je irritatie zelf in de hand als scheidsrechter.

We schrijven inmiddels de 64e minuut toen VOC een cadeautje kreeg. De penalty werd echter professioneel gepakt door de keeper van R.V.&A.V. Sparta.

Het volgende sportieve kwam van de Spartanen. Een voorzet over rechts werd knap afgemaakt voor de 3e goal.

In de laatste 25 minuten kregen beide teams nog diverse kansen. De grootste was in de 88e minuut voor R.V.&A.V. Sparta maar deze glaszuivere penalty werd om onduidelijke reden niet gegeven.

In de slotfase strooide de scheidsrechter nog met wat kaarten. Een handelswijze die gezien de wedstrijd nergens voor nodig is. Van een onsportieve wedstrijd was namelijk absoluut geen sprake.

Voor de JO17-1 is het na deze wedstrijd een kwestie van werken aan de zwakke punten en blijven trainen om fysiek en voetballend sterker te worden.