R.V.&A.V.Sparta O9 kampioen

R.V.&A.V.Sparta O9 kampioen

Kampioen_O9.jpg
In het laatste competitieweekend van blok 2 stond voor R.V.&A.V. Sparta O9-1 de wedstrijd tegen Barendrecht op het programma. Na een lastige eerste wedstrijd (een 2-2 gelijkspel tegen SC Feijenoord) werden alle wedstrijden overtuigend gewonnen en dus was dit een kampioenswedstrijd.

De O9-1 begon met Imraan (keeper), Kaan, Issam, Sami, Benyamine, Finn en Bilal. Vooraf was reeds bekend dat tegenstander Barendrecht ook goede resultaten had geboekt en wij begonnen met een aantal spelers die niet honderd procent fit waren.

In het begin van de wedstrijd zette Barendrecht veel druk op R.V.&A.V. Sparta en de eerste kansen waren dan ook voor hun.

R.V.&A.V. Sparta O9-1 bleef geduldig spelen en na 6 minuten maakte Benyamine een actie over de linkerkant alvorens de bal voor te geven. Bilal schoot hierna de bal overtuigend binnen voor de 1-0.

Onze jongens kwamen wat beter in het spel en slechts een minuut later viel de bal vanuit een hoekschop voor de rechtervoet (zijn chocoladebeen) van Kaan en hij haalde hard uit voor de 2-0.

Voor Kaan was dit extra leuk omdat hij als verdediger niet vaak in scoringspositie komt en hij nu met zijn ‘zwakkere been’ de bal overtuigend in het doel schoot.

Kort hierna maakte Finn een mooie actie over de rechterkant om vervolgens de bal goed terug te leggen naar de ‘16 meter lijn’. Issam stond daar al klaar om de bal hard en overtuigend binnen te schieten, 3-0.

Barendrecht scoorde ook nog een keer uit een tegenaanval en dus gingen we met een 3-1 voorsprong de eerste break in.

In het tweede blok bleef R.V.&A.V. Sparta O9-1 geduldig het vertrouwde spel spelen en hierbij scoorde Sami twee bijna identieke goals na diverse mooi opgezette aanvallen.

Barendrecht besefte om dat moment dat het echt beter voor de dag moest komen om nog een kans te maken tegen dit team van R.V.&A.V. Sparta. Uit een snelle tegenaanval scoorde de Barendrechters een mooi doelpunt waardoor de ruststand op 5-2 werd gezet.

Het derde blok begon Barendrecht (geïnspireerd door de aanwijzingen van hun coaches) vrij fel in de aanval en moest onze keeper de ploeg met een aantal fraaie reddingen staande houden. Imraan pakte hierbij een aantal ballen waarvan de spelers dachten dat deze er in zouden gaan.

Dit gaf de jongens van de O9-1 de impuls die ze even nodig hadden. Halverwege het 3e blok nam Issam snel een uitbal om de bal vervolgens op een prachtige manier in de kruising te schieten.

De trainers van de tegenstander kwamen vervolgens in luid protest en claimden dat de goal ongeldig was. Ondanks dat de coaches van R.V.&A.V. Sparta het hier niet mee eens waren, besloten ze het na overleg maar te laten en werd de goal ten onrechte afgekeurd.

Dit was echter wel het signaal voor de jongens van de O9-1 om allemaal een stap extra te gaan zetten. Kort na de afgekeurde goal maakte Benyamine wederom een actie over de linkerkant om de bal vervolgens goed voor te geven, Finn tikte deze voorzet goed binnen voor de 6-2.

In het laatste blok ging de ploeg door en werd het ‘tiki-taka voetbal’ in een hoog tempo uitgevoerd. Dit leidde al heel snel tot nog meer doelpunten van Sami (2x), Issam, Benyamine, Bilal en Finn. Het was toen dus 12-2.

Bij deze goals viel op dat de jongens, ondanks de ruime voorsprong, oog voor elkaar bleven houden in scoringspositie. Extra mooi was dat zo alle veldspelers tot scoren kwamen in deze wedstrijd.

Doordat keeper Imraan zich had voorgenomen absoluut geen tegengoal meer te willen incasseren, en zich hierbij gesterkt voelde door zijn teamgenoten die goed verdedigden, werd de eindstand zo bepaald op 12-2.

Een overtuigende en mooie overwinning waardoor R.V.&A.V. Sparta O9-1 zich wederom tot de ongeslagen kampioen bekroonde in dit blok (van de hoogste klasse in deze leeftijdscategorie). Direct na afloop van de wedstrijd vierden de jongens een terecht feestje in de kleedkamer!

Volgende week speelt R.V.&A.V. Sparta O9-1 nog een oefenwedstrijd en daarna volgt een verdiende vakantie om daarna fris aan blok 3 te kunnen beginnen in het volgende jaar, 2022!

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!