Externe Activiteiten - R.V.&A.V. Sparta

Externe Activiteiten

Externe Activiteiten

Besluit deelname activiteiten bij andere verenigingen

In artikel 5 van het Reglement Overschrijvingsbepalingen Amateurvoetbal zijn voorschriften opgenomen met betrekking tot de externe scouting door betaald voetbalorganisaties en amateurverenigingen van amateurspelers en spelers welke spelen in een jeugdopleiding
De bepalingen uit artikel 5 vormen de regels waaraan iedereen zich heeft te houden bij activiteiten in het kader van externe scouting. Overtreding van de regels kan leiden tot tuchtrechtelijke sancties. De regels zijn er om recht te doen aan de belangen van alle betrokkenen (de speler, de vereniging waar de speler geregistreerd staat en de scoutende vereniging) en de transparantie bij externe scouting te bevorderen.

De Jeugdopleiding van R.V.&A.V. Sparta stimuleert spelers om stappen te maken die goed zijn voor hun voetbalontwikkeling. En zeker indien dit verenigingen (vooral B.V.O.’s) zijn waar spelers er sportief daadwerkelijk op vooruit gaan. Er wordt door ons meegewerkt, maar niet eerder nadat er een gesprek met de heer Sukru Gozen, technisch jeugdcoördinator R.V.&A.V. Sparta (TJCO) heeft plaatsgevonden.

Regels ten aanzien van deelname aan activiteiten bij een andere verenigingen.

Als jeugdspelers van de R.V.&A.V. Sparta deel willen nemen aan talentendagen, stage periodes, trainingen en wedstrijden bij een andere club, dan hanteert de R.V.&A.V. Sparta hiervoor een aantal regels:
• Deelname aan genoemde activiteiten wordt slechts toegestaan na 1 februari van ieder jaar.
• De trainer van je elftal dient te worden geïnformeerd.
• Een gesprek met de TJCO heeft plaats gevonden.
• Je dient schriftelijk toestemming te hebben van de TJCO om deel te nemen aan activiteiten bij een andere vereniging.
• Eventuele stages kunnen pas ingaan na 1 februari van ieder jaar.
• De betreffende vereniging dient de TJCO schriftelijk toestemming te vragen.
• Indien men zonder toestemming bij een andere vereniging meespeelt of traint, zullen de consequenties en risico’s niet voor de R.V.&A.V. Sparta zijn. Zo is de speler NIET verzekerd!
• Voor activiteiten bij een BVO zullen voor uitgenodigde spelers uitzonderingen gemaakt worden op de regels.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!