3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta JO11-2 kampioen.

Na de nederlaag vorige week tegen CVV Zwervers, waren een paar zaken duidelijk, het roer moest om qua discipline, speelstijl en ook de felheid in duels.

Onze jongens van RV & AV Sparta JO11-2  speelde afgelopen zaterdag 11 februari 2023 de laatste thuiswedstrijd in dit blok tegen vv Nieuwerkerk JO11-2. Deze wedstrijd moesten de jongens winnen om kampioen te worden.

De wedstrijd begon stroef, onze verdediging dekte niet goed door waardoor vv Nieuwerkerk in de beginfase wat speldenprikjes kon uitdelen. Na de beginfase waren onze jongens gelukkig wakker geschud voordat de 1-0 viel.

Na een mooi opgebouwde aanval van achteruit via Les, die de bal speelde naar Ilyae, volgde een mooie dieptepass naar de linkerflank richting Jayden, die na een korte dribbel zijn verdediger had afgeschud, een snoeihard afstandsschot loste, en de bal mooi in de bovenhoek plaatste voor de openingstreffer, 1-0.

Hierna was de weerstand snel gebroken bij vv Nieuwerkerk. De ene na de andere vloeiende aanval van RV & AV Sparta JO11-2 volgende elkaar op, waarbij nog 4 doelpunten werden gescoord na mooi positiespel. Na de 1e kwart stond het al 5-0.

Ons team bleef goed voetbal spelen. Onze beide flanken bleken vandaag gevaarlijk en effectief te zijn. Jayden en Elijah waren gevaarlijk aan de flanken mede door de goede opbouw van onze verdedigers en middenvelders.

In de pauze hebben wij onze jongens complimenten gegeven voor hun voetbalspel in de eerste helft. Dit wilde wij zo ook in de laatste helft zien, met passes over de grond i.p.v. hoge ballen en het spel simpel houden. Uiteraard ook dat ze gretig moesten blijven om nog meer doelpunten te maken.

Na de pauze bleven onze jongens bij vlagen goed voetballen, onze verdedigers Danley, Elijah en Les lieten veel mooi strijdlust achterin. veld; Imraan & Ilyae speelde zeer degelijk en met veel vechtlust waren ze vandaag de tegenstanders regelmatig de baas.

De voorhoede bestaande uit Prince & Jayden waren op dreef met het maken van doelpunten. Ook onze spits Kai, was vandaag scherp in de afronding op het doel en bekroonde dit met een aantal doelpunten.

Onze eigen keeper Desneyn was helaas afwezig. Naim keeper van JO11-1 viel vandaag voor Desneyn in, hij keepte deze wedstrijd solide.

Vandaag leverden onze jongens een wedstrijd af met veel beweging tussen de linies en strijdlust, vv Nieuwerkerk JO11-2 had bij vlagen geen grip op ons spel.

Al met al leverde RV & AV Sparta JO11-2 een solide wedstrijd af, wat ons een eindstand van 15-2 op het scorebord opleverde en zo werd het kampioenschap veilig gesteld.