3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Zonnige start voor R.V.&A.V. Sparta JO13-1

R.V.&A.V. Sparta JO13-1 starte het tweede deel van de competitie onder een stralende zon met een klinkende 4-0 overwinning op Excelsior Maassluis.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Na de eerste helft van de competitie in de middenmoot te hebben afgesloten, mochten de jongens van de JO13-1 na een paar oefenwedstijden eindelijk starten in de nieuwe competitie.

Wederom vindt deze competitie plaats in de 2de divisie. De jongens van R.V.&A.V. Sparta JO13-1 begonnen goed aan de wedstrijd. Iedereen was scherp, gefocust en wilde voor elkaar door het vuur gaan.

In het begin speelde het spel zich vooral op het middenveld af en waren de ploegen gelijk aan elkaar.

Uiteindelijk was het Imran die voor R.V.&A.V. Sparta uit een corner de openingstreffer maakte. Deze treffer gaf de jongens extra vertrouwen om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Echter naar mate de eerste helft vorderde begon Excelsior Maassluis meer druk te zetten op onze verdediging.

Dit resulteerde in twee hele goede kansen voor Excelsior Maassluis. Gelukkig speelde de spits van Excelsior eerst de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor keeper Saimen de bal meteen kon pakken.

De tweede keer had de spits de bal over de uitkomende keeper moeten spelen, maar hij schoot de bal naast het doel. Onze jongens gingen met een ruststand van 1-0 de kleedkamer in.

In de tweede helft voerde de jongens van R.V.&A.V. Sparta de druk op. Nair bracht de bal iedere keer vanaf de flanken het zestienmetergebied in. Echter was het Excelsior Maassluis dat gevaarlijk werd voor het doel van R.V.&A.V. Sparta.

Eerst met een geweldige aanval, waarbij Excelsior Maassluis de bal alleen maar hoefde in te tikken. De bal werd gelukkig compleet verkeerd geraakt, waardoor die naast werd geschoten. Snel daarna haalde Tino een bal van de doellijn met zijn knie.

Uiteindelijk was het R.V.&A.V. Sparta dat op een 2-0 voorsprong kwam door een fantastisch afstandsschot van Miguel, dat stijf de kruising in ging. Niet veel later was het Jivio die wederom met een fantastisch afstandsschot de 3-0 maakte.

Dit was de genadeklap voor Excelsior Maassluis. Het spel van R.V.&A.V. Sparta werd steeds beter en van Excelsior Maassluis steeds slechter. Ondanks dit voordeel wist Excelsior Maassluis toch nog gevaarlijk te worden.

De spits van Excelsior Maassluis kwam alleen voor onze keeper en schoot in de korte hoek. Gelukkig pakte onze keeper deze bal, waardoor het 3-0 bleef.

Het was uiteindelijk Ismael die voor R.V.&A.V. Sparta met een fantastisch afstandsschot voor de 4-0 zorgde. Dit werd tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Complimenten zijn er voor het gehele team! Een fantastisch begin van de tweede seizoenshelft voor R.V.&A.V. Sparta JO13-1.