FC IJsselmonde JO13-1 - Sparta (AV) JO13-1 uitslag 3-2

Olympiaweg 350
3078HT
ROTTERDAM
tel. 010-1111111

R.V.&A.V. Sparta J013-1 verliest met 3-2 van FC IJsselmonde na scheidsrechterlijke dwaling.

Afgelopen zaterdagmiddag moesten de jongens van R.V.&A.V. Sparta J013-1 uit tegen FC IJsselmonde. Na de winstpartij tegen Hillegersberg, afgelopen woensdag in de sneeuw, was het nu een stuk aangenamer voor de spelers en toeschouwers in de stralende zon.

Er was geen KNVB scheidsrechter beschikbaar, dus werd de wedstrijd geleid door iemand van de thuis spelende ploeg. Vanaf het begin was dit duidelijk te merken want de thuisclub kreeg net wat meer voordeel. Dit motiveerde onze jongens niet.

Zij begonnen de wedstrijd sowieso niet scherp. Ze lieten zich te veel afleiden door de beslissingen van de scheidsrechter en kwamen daardoor niet in de wedstrijd.

De eerste twintig minuten is R.V.&A.V. Sparta niet bij de tegenstander in het doelgebied geweest en zijn er nul schoten op het doel geweest. IJsselmonde daarentegen had al meerdere kansen gehad waarvan één kans werd verzilverd.

Dit doelpunt werd vanuit een vrije trap laag in de linkerhoek gekopt, waardoor de keeper kansloos was. Hierdoor werden de spelers wakker geschud. In de laatste tien minuten van de eerste helft liet R.V.&A.V. Sparta goed voetbal zien.

Het was Nair die met een rush zich volledig vrij speelde, alleen op de keeper afging en beheerst de 1-1 in het doel schoot. Niet snel daarna was het de spits van IJsselmonde die doorliep op de keeper en vol zijn bovenbeen raakte. Na een korte behandeling kon de wedstrijd vervolgt worden.

Jammer genoeg was R.V.&A.V. Sparta niet scherp genoeg om de 2-1 te voorkomen. Het was weer de spits van IJsselmonde die alleen op de keeper af kwam. In eerste instantie kon de keeper redding brengen door de bal naar links te duwen, maar omdat er niet fel genoeg werd meeverdedigd kreeg hij toch de mogelijkheid om 2-1 te scoren. Dit werd de ruststand.

Na de rust begonnen de jongens van R.V.&A.V. Sparta scherp aan de hervatting van de wedstrijd. Het was Soufiane die vrijwel direct na de rust de 2-2 uit een corner in het doel kopte. Dit gaf onze jongens het vertrouwen om het spel om te draaien en de wedstrijd winnend af te sluiten.

Alleen dacht de scheidsrechter daar anders over. Hij drukte steeds meer een negatieve stempel op de wedstrijd met als dieptepunt het goedkeuren van een goal na een schandalige overtreding op de keeper.

Hun spits ging net als in de eerste helft door op de keeper. Alleen nu ging de voet van de spits vol op de borstkas van de keeper, waardoor hij de bal los liet en de 3-2 gemaakt kon worden. Dit was de doodsteek voor de wedstrijd.

De jongens van R.V.&A.V. Sparta probeerden weliswaar nog van alles. Het is jammer dat het zo heeft moeten lopen. Ook met dit soort wedstrijden moeten de spelers leren omgaan. Je niet laten uitdagen, maar gewoon je eigen spel blijven spelen.