74'
82'

21 augustus 2021 14:30

Onbekend

Na de 2-1 overwinning op TOGB afgelopen donderdag stond zaterdag de wedstrijd tegen hoofdklasser VOC op het programma. Een hele oude derby die terug gaat tot voor het jaar 1900 toen Volharding en Olympia nog geen combinatie waren.

Anno 2021 is het door de KNVB hoofdklasse tegen 2e klasse. Dit verschil was echter vanaf het begin onzichtbaar. In de beginfase was het optisch in evenwicht. De enige kans was in deze fase voor Robin van der Sman die zijn harde schot in de 3e minuut over het doel zag verdwijnen.

In de 14e minuut kwam VOC onverwachts op 0-1 waarbij de verdediging verzuimde de lopende speler voldoende af te dekken. R.V.&A.V. Sparta liet zich niet van de wijs brengen en was al snel dichtbij de gelijkmaker. Lucas van Oeveren zag zijn schot gepakt worden door de doelman en in de 19e minuut kopte Robin van der Sman de bal op de paal. Dit overigens uit een prima afgemeten voorzet van Danny Abbing vanaf de linkerkant.

Vijf minuten later was het wederom de paal die redding bracht voor VOC. Helaas kwam Jordi de Zwart in de rebound net een teenlengte te kort om de gelijkmaker binnen te tikken. Zo bleef R.V.&A.V. Sparta de baas op het veld echter lange tijd zonder te scoren.

Ongeveer tien minuten voor rust kwam VOC wat uit de schulp. Twee doelpogingen van de Volharding Olympia Combinatie werden voor rust goed onschadelijk gemaakt door de sterk keepende doelman Daniel van der Knijff. Zo werd de rust bereikt met de 0-1 stand voor VOC wat gerust tegen de veldverhouding mag worden genoemd.

Trainer Robert Verbeek wisselde op deze dag in de rust twee spelers. Sven Bout en Quincy Rietdijk kwamen binnen de lijnen voor Lucas van Oeveren en Yannick van der Sman. Dit bleek al snel zeker geen grote verzwakking te zijn. Er zit voldoende groeipotentieel in hoewel ze beiden nu al niet zo klein zijn.

R.V.&A.V. Sparta ging verder op de lijn van de eerste helft. Robin van der Sman werd weggestuurd op links en zag Jordi de Zwart in de 50e minuut de verdiende 1-1 binnen koppen. Even later was Robin zelf dichtbij de 2-1 toen hij een hoekschop van Sven Bout net over kopte. Jordi zag een paar minuten later zijn schot tot een corner verwerkt worden.

Inmiddels met invaller Redouan Hmida was het weer de R.V.&A.V. Sparta. Kevin Jumelet kwam goed vrij op rechts, gaf een afgemeten voorzet op Jordi en deze inzet werd gered door de keeper van VOC. Hierna volgde er een fase met veel slordigheden aan beide kanten.

Met nog zestien minuten te spelen kwam VOC weer eens in de buurt van het doel van Daniel van der Knijff. Een spaarzame kans die een club in de hoofdklasse koel af weet te maken, 1-2. Dat is het grote verschil met de hoofdklasse. VOC had op dat moment een stuk of vijf mogelijkheden gehad en zij maken twee doelpunten.

Een achterstand is inmiddels voor R.V.&A.V. Sparta geen grote klap meer. Zo ook in deze wedstrijd waar de mouwen spreekwoordelijk nog iets verder werden opgestroopt door de Spartanen. Overigens is het positief dat veel spelers met korte mouwen speelde want dat hoort natuurlijk wel bij R.V.&A.V. Sparta.

Met voor het laatste kwartier twee nieuwe wissels werd het doel van VOC nu bestormd. Dit resulteerde al snel in de 82e minuut in de gelijkmaker. Opnieuw was het Jordi die een voorzet van Robin wist af te maken, 2-2. Dit vonden de Spartanen nog niet genoeg. De jacht op de overwinning werd nu met vereende krachten gestart.

VOC was conditioneel leeg gespeeld edoch zij moesten net als R.V.&A.V. Sparta nog een kleine tien minuten doorspelen tot het eindsignaal. In de 86e minuut was het een knappe actie van Robin van der Sman die de 3-2 voorsprong opleverde. Dit bleek niet het laatste doelpunt want deze viel een minuut voor tijd. Opnieuw was het Robin die na een lange bal van achteruit zijn tegenstander op snelheid versloeg en de keeper verschalkte, 4-2.

De over het algemeen goed leidende scheidsrechter besloot er na negentig minuten maar direct mee op te houden. Op het andere veld won TOGB enkele minuten later van XerxesDZB wat de eerste prijs voor R.V.&A.V. Sparta voor het tweede jaar op rij helemaal definitief maakte. Een knappe prestatie van de selectie van Robert Verbeek op een sterk bezet toernooi.

Aanstaande zaterdag staat er voor R.V.&A.V. Sparta in Groningen een wedstrijd tegen Be Quick 1887 op het programma. Dat is wederom een gerenommeerde tegenstander die op een goed niveau speelt. En zo komen we nog eens ergens.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen VOC: Daniel van der Knijff, Kevin Jumelet, Yannick van der Sman (46e Quincy Rietdijk), Arij van Bree, Danny Abbing, Moises Navarro (75e Jay-Jay Gulpen), Jordy van Buren (75e Damien Serrano), Lucas van Oeveren (46e Sven Bout), Jay-Jay Gulpen (61e Redouan Hmida), Jordi de Zwart, Robin van der Sman