Smitshoek - R.V.&A.V. Sparta uitslag 5-3

Smitshoek - R.V.&A.V. Sparta uitslag 5-3

Smitshoek 1

5 - 3

Sparta (AV) 1

... (schot)
5'
... (schot)
7'
14'
Jordi de Zwart (penalty)
62'
... (schot)
71'
... (schot)
73'
... (schot)
87'

Datum

10 augustus 2021 20:15

Accommodatie

Onbekend

R.V.&A.V. Sparta is er niet in geslaagd om voor de tweede keer op rij te stunten. Hoofdklasser vv Smitshoek wist na het inbrengen van maar liefst vijf wissels een 2-3 achterstand in de laatste twintig minuten om te buigen in een uiteindelijk verdiende 5-3 overwinning.

Smitshoek mogen we overigens ook buiten het veld complimenteren. Een mooi terrein, een ruime parkeerplaats, een bushalte op twee minuten lopen van de ingang, een goede verenigingsorganisatie, een grote sponsorgroep en een bijzonder elftal. 

Weinig amateurteams kunnen beschikken over namen als Michael Fabrie (oud Sparta), Emilio Samsey (voormalig Jong Sparta), Luigi Bruins, Guyon Fernandez en Daniel Esajas. Dat soort spelers komt tegenwoordig niet meer bij je voetballen voor een roze koek en een paar consumptiebonnen. 

Tegenover deze 'grote' namen stelde onze trainers Robert, Bennie, Raymond en Ron een vrij jong team omdat Michael Brongers, Danny Abbing, Danny Langstraat, Jelano Tavares, Bart Fiegel, Lucas van Oeveren, Max Teeuwen, Wouter van der Werff, Steven Tuns en Kevin Jumelet op deze avond om diverse redenen op het wedstrijdformulier ontbraken. Dat zijn er al bijna elf. 

Het ontbreken van zo veel spelers zorgde in de beginfase voor nogal wat problemen waar Smitshoek binnen zeven minuten twee keer van wist te profiteren. Na een minuut of tien kwam R.V.&A.V. Sparta voor het eerst in het spel. Dit resulteerde in een vrije trap van Jordy van Buren die een prooi werd voor de doelman van de thuisclub.

Twee minuten later was het wel raak toen keeper Daniel van der Knijff met een verre uittrap Robin van der Sman bereikte die de bal gemakkelijk achter de blunderende keeper kon werken,2-1. De keeper van Smitshoek was hiervan dermate van zijn stuk dat hij drie minuten later in de 14e minuut een strafschop veroorzaakte. Deze keer was het spits Jordi de Zwart die scoorde vanaf de strafschopstip, 2-2.

In het vervolg van de eerste helft zagen de ruim 150 langs de lijn staande supporters hoe R.V.&A.V. Sparta de wedstrijd controleerde. Het aantal kansen daalde behoorlijk wat bij vv Smitshoek hoorbaar voor ergernis op het veld zorgde. Keeper Daniel van der Knijff hoefde tot de rust maar twee keer in te grijpen wat hij overigens op een uitstekende wijze deed. 

Aan de andere kant was Robin van der Sman dichtbij de goal. Helaas ging zijn kopbal na een goede voorzet vanaf de linkerkant rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Jaap heeft nog getracht er een mooie foto van te maken maar deze bleek helaas niet helemaal goed gelukt te zijn.  

In de 38e minuut gebeurde er helaas een vervelend incident met Guyon Fernandez. Deze speler was al een tijd oververhit en vondt het nodig om de scheidsrechter het een en ander aan beledigingen toe te voegen. Hij mocht uiteraard na het zien van de rode kaart direct gaan douchen. Dit soort gedrag kan absoluut niet op een voetbalveld.

De tweede helft begon met een overleg tussen de trainers en de scheidsrechter waar in goed onderling overleg werd besloten dat Smitshoek er toch een elfde mannetje bij mocht zetten. Zo kan het ook in een verder sportieve wedstrijd. Na de hervatting met Sven Bout op de plaats van Robin van der Sman was de eerste kans voor R.V.&A.V. Sparta.

Jordi de Zwart zag zijn schot voorlangs gaan. Daarna probeerde de partijen te voetballen zonder dat er echte kansen uitgespeeld werden. In deze fase zagen we vooral veel balverlies. De beide teams zaten elkaar op een sportieve manier zo op de huid dat het soms wat te rommelig werd. Dit duurde voort tot de 62e minuut toen Jordi de Zwart er via een rebound onverwachts 2-3 van wist te maken. 

Even later kwamen er bij R.V.&A.V. Sparta nog eens drie spelers van de O23 binnen de lijnen. Bij Smitshoek kwamen voor de laatste 25 minuten vijf gerenommeerde verse krachten in het veld. Het beeld werd hierdoor in de slotfase nogal eenzijdig. Veelal stonden er nu twintig man op een helft maar op het scorebord stond 2-3.

Gezien de krachtsverhoudingen die nu ontstonden was de uiteindelijke 5-3 een logische eindstand. Hierbij aangetekend dat Daniel en later invaller O23 doelman Fabian Vis er nog een paar ballen goed uit wisten te halen. De scheidsrechter floot na exact 90 minuten spelen voor het eindsignaal. Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarin de technische staf weer diverse jongere spelers aan het werk heeft kunnen zien.

Aanstaande zaterdag om 17.00 uur staat de volgende wedstrijd op het programma. Tegenstander is dan op de Oldegaarde het zondagelftal van Spartaan'20. Hou dus goed de tijd in de gaten want als je er zaterdag om half drie bent bent je veels te vroeg weet je wel.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen vv Smitshoek: Daniel van der Knijff (75e Fabian Vis), Quinten Rietdijk (63e  Giani Goveia), Arij van Bree, Yannick van der Sman, Redouane Hmida, Moises Navarro (63e Jannick van der Elburg), Jay Jay Gulpen, Jordy van Buren, Damien Serrano, Jordi de Zwart (63e Eus el Bouzidi), Robin van der Sman (46e Sven Bout)   

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!