FC 's Gravenzande - R.V.&A.V. Sparta uitslag 1-3

FC 's Gravenzande - R.V.&A.V. Sparta uitslag 1-3

FC 's Gravenzande 1

1 - 3

Sparta (AV) 1

Stefan Bruijn (lob) (lob)
61'
85'

Datum

7 augustus 2021 14:30

Scheidsrechter

Jesse van Duijn

Accommodatie

Onbekend

Op 10 Oktober 2020 werd de laatste wedstrijd gespeeld door de herenselectie van de R.V.&A.V. Sparta. Na maanden van trainingen, zonder enige mogelijkheid om wedstrijden te spelen, mocht vandaag 7 augustus 2021 eindelijk weer eens afgetrapt worden in wedstrijdverband. Tegenstander voor de formatie van Robert Verbeek was hoofdklasser FC 's-Gravenzande.

Met slechts drie trainingen in de benen en zonder wedstrijdritme, was het wel weer even wennen voor de Spartanen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg in de beginfasehet initiatief had. Ondanks dit lichte overwicht was de eerste echte mogelijkheid voor de Spartanen. De inzet eindigde helaas op de deklat.

Er volgde een periode waarin FC 's-Gravenzande ook wat kansen wist te creëren. Eenmaal wist Keeper Daniel van der Knijff redding te brengen en de volgende inzet verdween net naast het doel.

Na rust werden er door beide teams verse versterkingen op het veld gebracht. Leuk om te vermelden is dat twee spelers van de R.V.&A.V. Sparta O23 selectie, Quinten Rietdijk en Sven Bout, een verdienstelijk debuut mochten maken in de hoofdmacht.

De beginfase van de 2e helft was een gelijk opgaande wedstrijd. De thuisploeg was wel gevaarlijker met hun aanvalsspel en dit resulteerde in de 61e minuut in een op dat moment verdiende 1-0 voorsprong voor FC 's Gravenzande.

De Spartanen, die er conditioneel goed uitzagen, stroopten de mouwen nog eens op. Er werd steeds beter gevoetbald en de thuisploeg werd naar achteren gedrukt. Er volgden twee kansjes voor Sparta om gelijk te komen. Eerst werd de bal net naast geschoten en een schotje van Danny Langstraat was even later te zacht om de doelman te passeren.

R.V.&A.V. Sparta bleef echter geloven in een beter resultaat en wist zich in de slotfase te belonen voor hun goede spel en inzet. Eerst was er nog een niet te missen kans voor Jordi de Zwart in de 83e minuut schoot hij de bal over en uit een voorzet vanaf de rechterkant was hij even later weer kansrijk, maar de doelman tikte de bal met een uitstekende redding net over de lat. 

Uit de daar op volgende corner was Jordi de Zwart opnieuw kansrijk maar dit maal kopte hij naast. Bij de vierde poging van Jordi de Zwart was het wel raak, na dat de verdediging van FC ’s-Gravenzande uiteen was gespeeld scoorde hij de verdiende gelijkmaker, 1-1. Vermeldenswaardig hierbij is de prima assist van Sven Bout.

R.V.&A.V. Sparta werd in de slotfase als maar sterker en ging voor de overwinning. Na een prima aanval bracht Robin van der Sman in de 86e minuut eerst de 1-2 op het scorebord om vervolgens in de laatste minuut hoofdklasser FC ’s-Gravenzande op een definitieve 1-3 achterstand te zetten.

Een prima en verdiende overwinning dus voor de Spartanen die met de volgende 16 spelers in actie kwamen; Daniel van der Knijff, Michael Brongers, Danny Abbing, Moises Navarro, Danny Langstraat, Kevin Jumelet, Yannick van der Sman, Robin van der Sman, Jelano Tavares, Jordy de Zwart, Damien Serrano, Jordy van Buren, Jay Jay Gulpen, Arij van Bree, Quinten Rietdijk en Sven Bout.

Aanstaande dinsdagavond om 20.15 uur staat de volgende oefenwedstrijd al op het programma. R.V.&A.V. Sparta zal dan volgens de planning te gast zijn bij hoofdklasser Smitshoek in Barendrecht.   

Fotoreportage Jeroen van der Sman

 


 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!