Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 15

3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta uit de beker na verlies tegen Nieuwenhoorn

Het verplichte avontuur in het bekertoernooi is na drie wedstrijden voorbij voor de R.V.&A.V. Sparta. Het wederom met veel invallers spelende team van Robert Verbeek ging met 1-5 onderuit tegen eerste klasser Nieuwenhoorn.

Net als vorige week kwam het veredelde wisselteam in het eerste kwartier goed mee tegen een sterke tegenstander. De beste kansen waren in de beginfase vooral voor de R.V.&A.V. Sparta. Reeds vroeg in de wedstrijd werd een van de Nieuwenhoorners op een gele kaart getrakteerd toen hij aan de noodrem moest trekken.

Een paar minuten later werd een gevaarlijke Spartaanse aanval door een duidelijke handsbal onderbroken. De scheidsrechter besloot in deze vroege fase geen rood te geven. De aan R.V.&A.V. Sparta toegekende vrije trap leverde helaas niets op.

In het vervolg van het eerste kwartier kwamen er meer mogelijkheden. Robin van der Sman raakte het zijnet terwijl Jordi de Zwart zijn kopbal na een voorzet vanaf links van de doellijn zag worden weggehaald. Nieuwenhoorn liet tot de 18e minuut aanvallend weinig zien maar zij scoorde direct uit hun eerste gevaarlijke aanval, 0-1.

Niet veel later in de 30e minuut werd het na matig optreden van het Spartaanse team ook nog 0-2. Een rebound mocht geheel vrijstaand worden ingetikt. Hiermee was de wedstrijd beslist en we zullen u dus niet al te veel vermoeien met wat er daarna nog kwam. Het werd uiteindelijk mede door diverse persoonlijke fouten 1-5. De eretreffer kwam in deze matige wedstrijd op naam van Robin van der Sman.

De zware voorbereiding van dit jaar wordt aanstaande dinsdagavond om 20.00 uur afgesloten op Het Kasteel. Na een hele rij van gerenommeerde eerste klassers en hoofdklassers zal als dan Excelsior'20 uit Schiedam de tegenstander zijn. Vervolgens wordt aanstaande zaterdag de competitie begonnen met de uitwedstrijd tegen FC Binnenmaas.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Nieuwenhoorn: Michael Brongers, Steven Tuns (73e Redouane Hmida), Quinten Rietdijk, Arij van Bree, Danny Abbing, Jay Jay Gulpen (56e Bekir Bulut), Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Damien Serrano, Jordi de Zwart, Robin van der Sman.