Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 15

Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Voor de R.V.&A.V. Sparta was de bekerwedstrijd tegen eerste klasser Nootdorp een ander verhaal dan normaal. Met maar liefst zes afwezige basisspelers moest trainer Robert Verbeek puzzelen om elf man op het veld te krijgen. De reservebank was deze keer dan ook gevuld met spelers van de Onder 23. De 1-4 eindstand was tegen een sterk spelend Nootdorp dan ook niet verrassend.

De eerste vijftien minuten ging redelijk gelijk op met kansen voor beide doelen. Robin van der Sman (2x), Arij van Bree en Jay-Jay Gulpen zagen hun inzetten helaas geen doel treffen. Aan de overkant groeide R.V.&A.V. Sparta keeper Daniel van der Knijff in de loop van de middag langzaam maar zeker uit tot de beste man aan Sparta zijde.

De wedstrijd kantelde vervolgens zeer snel in het nadeel van Sparta. Twee doelpunten tegen en een rode kaart voor Danny Langstraat zorgden ervoor dat de wedstrijd in principe gespeeld was. Gelukkig kon Daniel de schade verder beperken tot de rust, mede door het knap stoppen van een makkelijk gegeven strafschop voor Nootdorp.

In de tweede helft kwamen de wissels in het veld. Zo eindigde R.V.&A.V. Sparta de wedstrijd met vijf spelers vanuit de opleiding. Een aantal van deze spelers maken juist door tegen dit soort tegenstanders te spelen grote stappen vooruit in hun ontwikkeling.
Vermeldenswaardig over de 2e helft is dat Nootdorp wederom 2x trefzeker was en Lucas van Oeveren uit een vrije trap voor Sparta wist tegen te scoren.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Nootdorp: Daniel van der Knijff, Steven Tuns, Arij van Bree, Danny Langstraat, Danny Abbing (56e Quinten Rietdijk), Jordy van Buren, Jay Jay Gulpen, Lucas van Oeveren (76e Richeldo Sno), Damien Serrano (76e Jannick van der Elburg), Jordi de Zwart (58e Sven Bout), Robin van der Sman.