ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Verslag Sparta JO13-1 – Beek Vooruit JO13-1 uitslag 3-5

Zaterdag 15 oktober om 10:00 uur

Alweer de vierde ronde van de competitie. Sparta JO13-1 was het seizoen begonnen met drie nederlagen in de bekercompetitie en in de eerste ronde van de competitie werd verloren van Feyenoord. Gelukkig werd daarna tweemaal gewonnen in de competitie, met als resultaat een plek in de subtop van Divisie 2. Kon Sparta deze goede vorm voortzetten tegen Beek Vooruit?

Sparta begon de wedstrijd uitstekend en viel voortdurend aan. Binnen vijf minuten stond het 2-0! Goals van respectievelijk Imran en Jivio. Daarna kwam Beek Vooruit wat beter in het spel en sloegen ze toe in de achtste minuut: 2-1.

De opleving van Beek Vooruit was van korte duur. Sparta controleerde de wedstrijd na het tegendoelpunt en kreeg meerdere goede kansen, waaronder een uitstekend schot van Tino dat door de keeper uit de kruising werd geslagen. Maar tot ieders verbazing lukte het Beek Vooruit om gelijk te maken: 2-2.

Daarna kreeg Sparta een prima kans om weer op voorsprong te komen, maar werd op een haar na gemist door Jivio. Het leverde wel een hoekschop op voor Sparta met als teleurstellend gevolg een snelle counter van de tegenpartij en een mooi schot in de kruising: 2-3! Zelfs hoekschoppen die Sparta zelf mag nemen, leveren gevaar op voor eigen doel……..Maar……..een uitstekend functionerende grensrechter (Erwin) constateerde geheel terecht buitenspel. Doelpunt afgekeurd. Het bleef 2-2.

Voor de rust kreeg zowel Beek Vooruit als Sparta nog een grote kans (Tino op de lat). Helaas moest de keeper Levy er geblesseerd vanaf.

De eerste tien minuten na rust was Sparta wederom dominant: Levi schoot net over, Jivio schoot op de lat en Nair sprintte met “Usain Bolt” snelheid op de keeper af, maar schoot net naast. Ayoub wist een mooie dribbel niet in een goal om te zetten, maar lukte het Imran wel om na een corner de 3-2 binnen te schieten.

Fans van Sparta langs de zijlijn hadden achteraf graag gezien dat de scheidrechter na de 3-2 had afgefloten. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd wist Beek Vooruit namelijk de achterstand van 3-2 om te toveren in een 5-3 overwinning, mede door een aantal fouten van Sparta. Beek Vooruit kreeg in deze periode ook nog een gele kaart voor een zware overtreding op zowel Jivio als Levi. Niet onvermeld mag blijven dat Sparta ook in de slotfase een aantal uitstekende kansen creëerde.

Een wedstrijd die Sparta graag zo snel mogelijk wil vergeten. Een wedstrijd van de gemiste kansen, waarin niet de vorm werd gehaald van de vorige twee wedstrijden.