Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Vooraf werd er met spanning uitgekeken naar deze zaterdag. Hoe zou het verlopen gedurende de eerste competitiedag in het 'Spartadorp'? Het ging uiteindelijk boven verwachting goed zowel in de organisatie als in de wedstrijden. Bijna alle wedstrijden werden gewonnen door de R.V.&A.V. Sparta.

Concentrerende op R.V.&A.V. Sparta-VVGZ zag het er gedurende de eerste helft niet zo makkelijk uit. De Spartanen speelde in te laag tempo en bovendien ook vaak slordig. Er gebeurde dan ook niet veel dat het vermelden waard is.

Aan rood-witte kant waren er twee kansen voor respectievelijk Jordi de Zwart en Lucas van Oeveren. In beide gevallen wist de keeper redding te brengen. Aan de andere kant moest Bryce Groenenboom ook twee keer goed ingrijpen na een paar keer balverlies op eigen helft.

Nu werd uiteindelijk het belangrijkste moment in de 1e helft het uitvallen van Jelano Tavares. Na 25 minuten werd hij vervangen door de in deze wedstrijd goed invallende Damien Serrano.

De tweede helft begon met een duidelijk gretiger R.V.&A.V. Sparta. VVGZ werd steeds verder naar achteren gedwongen wat uiteindelijk resulteerde in de verdiende voorsprong. Na een schot over het doel van Moises Navarro was het Jeremy Stork die in een volgende aanval in de 61e minuut Jordi de Zwart de bal op een presenteerblaadje mee gaf, 1-0.

Vijf minuten later in de 66e minuut werd het 2-0 door opnieuw Jordi de Zwart na voorbereidend werk van ondere andere Jeremy.

Een paar minuten later was het bijna weer raak maar deze keer wist de doelman van VVGZ een inzet te verijdelen. VVGZ kwam niet in het stuk voor en hield zich vooral bezig met praten. Dit kwam hun trainer in de 70e minuut op een reprimande van de scheidsrechter te staan.

De Spartanen voetbalde rustig door en kwamen via Moises Navarro twee keer bijna aan een doelpunt. Uiteindelijk was het Jordi de Zwart die iedereen verraste door de bal in de 80e minuut knap in de verre hoek te krullen. Hiermee maakte hij zijn zuivere hattrick compleet op deze middag. Drie doelpunten achter elkaar in een helft.

In de slotfase werd er nog wat gewisseld wat nog bijna een doelpunt opleverde. Jayson Candeia raakte een minuut na zijn wissel al de paal naast de kansloze keeper. Zo bleef het bij een 3-0 en dus een verdiende overwinning voor de R.V.&A.V. Sparta.

Man van de wedstrijd kan dan natuurlijk niemand anders zijn dan Jordi de Zwart. Drie keer scoren dat telt wel mee natuurlijk. Andere eervolle vermeldingen voor keeper Bryce Groenenboom en voor de jonge Yusuf Yildiz die het goed deed als rechtsback.

Volgende week zaterdag wacht de volgende wedstrijd alweer. R.V.&A.V. Sparta is dan te gast bij Spirit. Er zal daar om 15.00 uur worden afgetrapt. Uiteraard bent u ook daar welkom om de Spartanen te komen supporten.

De opstelling van R.V.&A.V. Sparta tegen VVGZ: Bryce Groenenboom, Yusuf Yildiz, Jelano Tavares (25e Damien Serrano), Jim van Oeveren, Danny Abbing, Danny Langstraat, Jordy van Buren, Lucas van Oeveren (88e Jayson Candeia), Moises Navarro (83e Angelo Lopez), Jeremy Stork, Jordi de Zwart