Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

De laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Binnenmaas draaide voor R.V.&A.V. Sparta om het behalen van de laatste periodetitel. Een 4-2 overwinning was daar wel meer dan genoeg voor.

Gedurende het eerste half uur waren de Spartanen heer en meester op het zonnige terrein. Na 10 minuten spelen werd het 1-0 na een diepe bal en een loopactie van Kevin Jumelet die de keeper wist te verschalken.

In de 18e minuut ging Moises Navarro licht geblesseerd naar de kant en werd uit voorzorg vervangen door Danny Langstraat. Na 20 minuten spelen ontsnapte FC Binnenmaas aan een rode kaart wegens opzichtig natrappen. De scheidsrechter van dienst spaarde de dader.

Hierna kansen voor Damien Serrano, Jordi de Zwart en Lucas van Oeveren maar zonder resultaat. FC Binnenmaas kreeg na ruim een half uur voetbal voor het eerst kansen maar zij wisten de vandaag wederom heersende keeper BJ Groenenboom niet te verslaan.

Aan de andere kant kreeg Lucas van Oeveren nog twee kansen. Zijn kopbal en zijn schot werden beiden gepakt door de Binnenmaas doelman. Hij had in de 45e minuut echter geen verweer op Danny Langstraat die een hoekschop van Lucas binnen wist te werken, 2-0.

Net als vorige week scoorde Jeremy Stork kort na de hervatting. In de 49e minuut stond het zo 3-0 waarna het grote wisselen begon bij de R.V.&A.V. Sparta. Yusuf Yildiz, Danny Abbing, Wouter van der Werff en Daniel van der Knijff mochten nog hun minuten maken in de 2e helft.

Het gewissel kwam het spel ten slechte waardoor FC Binnenmaas in de 64e en 66e minuut konden scoren. Zo stond het vanuit het niets 3-2 zo zagen ook de meegereisde fans achter het doel.

De vreugde voor FC Binnenmaas was van korte duur want in de 68e minuut maakte Wouter van der Werff er 4-2 van. Dit tot ongenoegen van de oververhitte trainer van FC Binnenmaas die een rode kaart kreeg voor zijn optreden.

Een kwartier voor tijd had Wouter de 5-2 op zijn schoen maar hij werd met een overtreding gestuit in het strafschopgebied. Binnenmaas kwam hier goed weg omdat er geen strafschop werd gegeven.

In de slotfase ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Danny Langstraat en Jordy van Buren wisten met hun schoten geen doel te treffen. Na de wedstrijd kon het feest losbarsten voor de circa 600 aanwezige supporters onder wie diverse oud-spelers, oud-trainers, bestuursleden van de profs en sponsors.

R.V.&A.V. Sparta sluit het seizoen af als afdelingskampioen, winnaar 1e periode, winnaar 2e periode en met het beste doelsaldo in de afdeling. De uitgereikte kampioensschaal voor het derde kampioenschap, na eerder 2020 en 2021, van de 2e klasse is voor deze spelersgroep dan ook volledig terecht te noemen.

Na de huldiging ging het feest nog tot in de late uurtjes door in Rotterdam. Al met al een prestatie die volgens de aanwezigen positieve reclame is voor R.V.&A.V. Sparta. De volgende stap voor de club wordt nu de 1e klasse. Eerst volgende week nog naar de traditionele huldiging van de kampioen op Het Kasteel.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen FC Binnenmaas: BJ Groenenboom (62e Daniel van der Knijff), Kevin Jumelet (55e Yusuf Yildiz), Yannick van der Sman, Jim van Oeveren (62e Wouter van der Werff), Damien Serrano (55e Danny Abbing), Max Driessen, Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Moises Navarro (18e Danny Langstraat), Jordi de Zwart, Jeremy Stork.