ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta-Pelikaan eindstand 4-2.

Op een zonnig sportpark Nieuw Terbregge moest R.V.&A.V. Sparta om de punten gaan strijden tegen Pelikaan. Dat verliep op deze zaterdag best redelijk.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de Spartanen. Moises Navarro liet een knappe actie zien waarna Jordy van Buren zijn inzet gestuit zag worden door de keeper van Pelikaan.

Na een kwartier spelen kwamen de gasten voor het eerst in de buurt van het doel en zij raakte daarbij de lat. Even later was Lucas van Oeveren dicht bij een goal, maar zijn schot ging naast het doel.

In het vervolg bleven de kansen komen. Achtereenvolgens Jordi de Zwart en Jordy van Buren (2x) hadden nog geen succes.

Met 32 minuten op de klok werd het toch 1-0. Na een aanval over rechts stond Lucas op de juiste plaats om de keeper kansloos te laten, 1-0. Op dat moment een zeer verdiende voorsprong voor de Spartanen.

Drie minuten later kwam Jayson Candeia een op een tegen de keeper, maar hij schoot te gehaast over het doel.

Van Pelikaan was enige tijd weinig te zien geweest tot de 39e minuut. Een vrije trap werd knap ingeschoten, maar keeper BJ Groenenboom wist het schot in stijl over het doel te tikken.

Zo leek het de rust in te gaan met een 1-0 stand, echter de jarige Max Driessen besloot op zijn verjaardag ook maar eens te gaan scoren in de 45e minuut 2-0.

Na de rust kwam R.V.&A.V. Sparta goed uit de kleedkamer. Na een voorzet van Lucas was het in de 53e minuut Jayson Candeia die wist te scoren, 3-0.

Met een 3-0 achterstand besloot Pelikaan risico's te gaan nemen. Met opportunistisch spel probeerden zij in de aanval te komen. Voor de 3-1 in de 60e minuut was echter wel een fout in de verdediging nodig.

R.V.&A.V. Sparta kreeg door de spelwijze van Pelikaan veel ruimte. Helaas werd die ruimte lang niet altijd goed benut om de stand verder op te voeren. Jordi de Zwart had in de 72e minuut de pech dat zijn goal wegens twijfelachtig buitenspel werd afgekeurd.

Pelikaan bleef waar het kon de aanval zoeken, maar tot succes kwam het zelden. De verdediging van Sparta stond goed en ook keeper BJ Groenenboom wist zich met een paar reddingen te onderscheiden.

Een bijzonder moment was in de 77e minuut de invalbeurt van Wouter van der Werf. Na een revalidatie van maanden maakte hij zijn rentree. Jayson ging naar de kant.

In de 82e minuut zagen we twee keer achter elkaar een bal op de lat eindigen. Eerst was het Pelikaan waarna Jordi de Zwart in de tegenaanval de bal via de lat over het doel zag verdwijnen.

Het restant van de wedstrijd werd slordig uitgespeeld. Dat was ook de oorzaak dat allebei de teams nog slechts een keer wisten te scoren in deze wedstrijd.

Jordi de Zwart maakte in de 95e minuut 4-1 waarna de laatste goal van Pelikaan slechts voor de statistieken van belang bleek.

Resumerend een verdiende overwinning voor een beter R.V.&A.V. Sparta in een wedstrijd waarin het in plaats van deze 4-2 net zo makkelijk 8-4 had kunnen worden.

Volgende week zaterdag speelt de R.V.&A.V. Sparta uit bij Slikkerveer. U bent uiteraard ook daar welkom om de Spartanen te komen supporten.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Pelikaan: BJ Groenenboom, Jelano Tavares, Jim van Oeveren, Damien Serrano, Max Driessen (82e Danny Langstraat), Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Moises Navarro, Jordi de Zwart, Jayson Candeia (77e Wouter van der Werff).