Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Op een fris sportpark Nieuw Terbregge hebben R.V.&A.V. Sparta en Hillegersberg de punten gedeeld. Na het laatste fluitsignaal stond er een 2-2 stand op het scorebord. R.V.&A.V. Sparta is door dit resultaat winterkampioen geworden in deze afdeling.

Mooi nieuws op deze dag was dat Wouter van der Werff weer bij de selectie zat. Na maanden van revalidatie begon hij vandaag op de bank. Zo komen de langdurig geblesseerde spelers nu stuk voor stuk weer bij de selectie met de bedoeling om binnenkort te gaan spelen.

De wedstrijd begon rommelig. Over en weer was er veel balverlies terwijl Hillegersberg probeerde middels commentaar op de scheidsrechter de leiding te beinvloeden. De scheidsrechter  bleek daar niet van gecharmeerd en gaf al vroeg in de wedstrijd een aantal kaarten wegens mekkeren.

Yannick van der Sman kreeg in de 11e minuut de eerste kans uit een hoekschop maar zijn kopbal verdween helaas over het doel van de gasten. Even later was Yusuf Yildiz  gevaarlijk maar zijn poging hield het midden tussen een voorzet en een schot op doel die niet afgemaakt kon worden.

In de 20e minuut was het wederom R.V.&A.V. Sparta in de aanval. Jeremy Stork schoot goed in en zag zijn inzet via de keeper tot hoekschop verwerkt worden. Jordi de Zwart had even later ook geen succes met zijn schot.

Met 26 minuten op de klok kwam Hillegersberg in de aanval waarbij een speler onreglementair gestopt werd in de 16 meter en een strafschop kreeg. Deze werd onberispelijk binnen geschoten,0-1.

De vreugde van de voorsprong duurde kort want in de 35e minuut maakte Jordy van Buren de 1-1. Na 38 minuten spelen waren Jordy en Jordi dicht bij de 2-1 maar de kopbal van De Zwart werd gered door de doelman van Hillegersberg. Hij blesseerde zich hierbij dusdanig dat hij in de rust vervangen moest worden door de reserve keeper. Even later viel toch de 2-1 door Jordi de Zwart die een hoekschop van Lucas van Oeveren achter de doelman wist te koppen.

Het tweede bedrijf begon met een wissel bij R.V.&A.V. Sparta. Yannick van der Sman bleef achter in de kleedkamer en hij werd vervangen door Jelano Tavares.

De eerste fase was voor de Spartanen die via vrije trappen van Lucas van Oeveren gevaarlijk konden worden. Helaas raakte een van zijn schoten de lat buiten bereik van de keeper.

Na ongeveer een uur speeltijd op de klok zakte het niveau van de Spartanen helaas steeds verder weg. Hillegerberg nam het initiatief  en ging op jacht naar de gelijkmaker. De beloning voor hun aanvalsdrift kwam in de 77e minuur met een op dat moment verdiende 2-2.

Het laatste gedeelte plus blessuretijd was hierna een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Beide teams zochten regelmatig de aanval maar veel verder dan een schot op de paal van invaller Jayson Candeia en een schot op de paal van een Hillegerberg aanvaller kwam men niet meer in deze buitengewoon rommelige voetbalwedstrijd.

Concluderend hebben we na de eerste competitiehelft de meeste punten van alle teams in deze klasse. We zijn daarmee formeel winterkampioen en dat is natuurlijk leuk voor in de boeken.

Met nog 14 wedstrijden te spelen staat het wel zo dicht op elkaar dat zeker 4, 5 clubs nog steeds een serieuze kans maken op het kampioenschap. Er zal na de winterstop nog heel goed gepresteerd moeten worden om de huidige positie op de ranglijst vast te kunnen houden.

Voorlopig gaan we nu eerst overwinteren tot de competitie weer verder gaat. Dat overwinteren zal na de feestdagen onder andere gaan gebeuren in het Spaanse Sevilla.

De opstelling van R.V.&A.V. Sparta tegen vv Hillegersberg: BJ Groenenboom, Yusuf Yildiz, Jim van Oeveren, Yannick van der Sman ()46e Jelano Tavares), Danny Abbing, Danny Langstraat, Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Damien Serrano (67e Jayson Candeia), Jeremy Stork, Jordi de Zwart.