Sparta (AV) 1 - Heinenoord 1 uitslag 1-5 - R.V.&A.V. Sparta

Sparta (AV) 1 - Heinenoord 1 uitslag 1-5

Sparta (AV) 1 - Heinenoord 1 uitslag 1-5

Sparta (AV) 1

1 - 5

Heinenoord 1

1'
... (kopbal)
25'
... (penalty)
28'
... (vrije trap)
60'
... (e.d.)
75'
... (schot)
89'

Competitie

2e klasse F

Datum

12 november 2022 14:30

Scheidsrechter

O. Duivestein

Accommodatie

Sportcomplex Nieuw Terbregge
Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta heeft de wedstrijd tegen Heinenoord terecht met 1-5 verloren.

In een seizoen komt het wel is voor dat alles tegenzit in een wedstrijd. Vandaag was dit het geval voor de Spartanen in de wedstrijd tegen Heinenoord.

Met een half uur vertraging, de wedstrijdkleding van Heinenoord was nog niet aanwezig, en een minuut stilte ter nagedachtenis aan opa WIllem Doe werd er afgetrapt op een zonnig Nieuw Terbregge.

Bij de eerste de beste aanval van Heinenoord lag de bal al in het doel achter keeper Bryce Groenenboom. Het vlagsignaal van grensrechter van dienst, die iets onreglementair  had gezien bij dit doelpunt, werd weggewuifd door scheidsrechter Duivestein.

De Spartanen stapten snel over deze teleurstelling heen en zochten de aanval voor de gelijkmaker. In de volgende 20 minuten van de wedstrijd werd er goed gevoetbald aan Spartaanse kant en waren er enkele mogelijkheden. Helaas stond het vizier niet op scherp en bleef een tegentreffer uit.

Een domme overtreding in de 16 meter leverde Heinenoord een penalty op na zo 25 minuten spelen. Kort hierna wederom een overtreding van een der Spartanen, nu net buiten de 16 meter. Evenals de penalty als de vrije trap wist Heinenoord te verzilveren.

Na de rust het met voorsprong belangrijkste moment in deze wedstrijd. Aanvoerder Yannick van der Sman speelde na een revalidatie van maar liefst 15 maanden voor het eerst een volledige helft mee. Hij kwam Mitchell Pennings vervangen.

Gedurende de tweede helft waren de meeste kansen voor R.V.&A.V. Sparta maar daarbij ontbrak de overtuiging in de afronding. Onder ander Max Driessen, Lucas van Oeveren, Jayson Candeia en invaller Angelo Lopes kwamen niet tot scoren in deze wedstrijd.

Heinenoord wist wel nog tweemaal het net te vinden, eerst door een ongelukkig eigen doelpunt aan Spartaanse kant en hun 5e treffer van vandaag na een vlot lopende aanval.

De eer aan Spartaanse kant werd gered in de 89e minuut door 018 speler Terick Monsanto die een goede assist van die andere jongeling Angelo Lopes binnen schoot.

De Spartanen behouden ondanks het verlies de koppositie in 2F. Directe concurrent Spirit moest in hun thuiswedstrijd een nederlaag slikken tegen Pelikaan.

Sparta kan zich volgende week zaterdag revancheren want dan staat de uitwedstrijd tegen de vv Strijen op het programma. Zij staan momenteel op een tiende plaats op de ranglijst.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Heinenoord:

BJ Groenenboom, Yusuf Yildiz, Jordy van Buren, Mitchell Pennings (46e Yannick van der Sman), Danny Abbing, Danny Langstraat, Max Driessen, Lucas van Oeveren, Damien Serrano (67e Terick Monsanto), Moises Navarro (82e Angelo Lopes), Jayson Candeia. 

Fotoreportage
Karin van Buren
Jeroen van der Sman
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!